بهمن مرادنیا روز پنجشنبه در نشست ستاد هماهنگی پیشگیری و مقابله با کرونا در کردستان اظهار داشت در گام اول همه مردم استان همکاری خوبی داشتند و با بحرانی مواجه نشدیم چون بیشتر از هر مجموعه دیگر میتوانند پای کار بوده و از سلامت خود محافظت کنند.
مرادنیا با تشکر از دولت که در این ایام سخت نیازهای تجهیزاتی بیمارستانهای استان را تامین کرده است، یادآور شد: بیمارستان تازه ساخت ٢٣۵ تختخوابی شهر سقز هم در شرایط سخت اعتباری کنونی تجهیز شد.
وی اضافه کرد: استانهای کمتر برخوردار در این شرایط نیاز بیشتری دارند و لازم است آمادگی بیشتری داشته باشند بنابراین نیازمند حمایت ویژه هستند.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه تاکنون کسی به دلیل کمبود امکانات از این بیماری آسیب ندیده یا فوت نکرده است، افزود: ٢ هزار نفر از نیروهای دانشگاه علوم پزشکی در قالب شرکتی یا طرح در دانشگاه فعالیت میکنند که یکی از درخواستهای مکرر این نیروها تغییر وضعیت آنها است.
مرادنیا تاکید کرد: درخواست از دولت این است که برای تغییر وضعیت این نیروها عنایت بیشتری شود تا انگیزه بیشتری برای کار داشته باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان هم گفت: ۶۲ هزار بسته بهداشتی با کمک یک میلیارد تومانی خیرین و یک میلیارد و ۵۰۰ میلیونی اعتبارات استانی تهیه و میان اقشار ضعیف توزیع شد.
خالد جعفری افزود: ۲۰ هزار پک معیشتی هم میان نیازمندان توزیع شد که اینها علاوه بر کمکهایی است که دیگر مجموعهها تهیه و توزیع کردند.
وی با بیان اینکه ۲۴ هزار و ۶۰۰ کارت هدیه میان مرزنشینان توزیع شد، اضافه کرد: ۵۰ هزار ماسک رایگان هم توزیع شده و ۳۰ هزار ماسک دیگر نیز توزیع خواهد شد.
جعفری یادآور شد: ۴۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای پرداخت به ۱۴ رسته مشخص شده که سهم استان کردستان ۴۳۶ میلیارد تومان است.
وی با اشاره به اینکه یک هزار و ۸۱۳ پرونده برای این تسهیلات تشکیل شده که ۱۹ هزار و ۴۷۹ کارگاه را شامل میشود، اظهار داشت: ۳۰ هزار و ۹۹ نفر در این کارگاهها مشغول کار هستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان یادآور شد: به دلیل نبود سوابق بیمهای بسیاری از واحدهای تولیدی استان برای دریافت این تسهیلات دچار مشکل شدند.
وی گفت: تاکنون ۱۳ هزار و ۳۸۵ نفر ثبت نام کرده اند که هشت هزار و ۸۸۱ نفر تایید شده و چهار هزار و ۴۴۵ نفر از این افراد هم موفق به دریافت تسهیلات شدهاند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم گفت: پیش از شیوع کرونا هیچ واحد تولیدی برای تولید اقلام بهداشتی نداشتیم اما بعد از شیوع، خط تولید چهار واحد برای تولید مایع ضد عفونی دست تغییر کاربری داده شد.
محمد درهوزمی با بیان اینکه ۵۰۰ هزار بطر مایع ضد عفونی با نازلترین قیمت تولید و توزیع شد، افزود: واحدهای صنعتی و صنفی تولید پوشاک و خیاطان برای تولید ماسک وارد عمل شدند که یک میلیون و ۵۰۰ هزار عدد ماسک تولید و عمدتا به صورت رایگان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه یک واحد تولید دستکش یک بار مصرف هم راهاندازی شد و در مجموع توانستیم اقلام مورد نیاز را تامین کنیم، اضافه کرد: واحدهای صنعتی و معدنی استان هم حدود چهار میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی برای تهیه و خرید اقلام و امکانات مورد نیاز کمک کردند.
وی اظهار داشت: ٨٢ هزار واحد صنفی در کردستان وجود دارد که ۶٠ درصد آنها تحت تاثیر شرایط شیوع کرونا مدتی تعطیل شده بود ولی در مجموع ٧٠ واحد تولیدی در استان در اثر این شرایط آسیب دیدند.
دروهوزمی گفت: اقلام بهداشتی توسط سازمان برای ۶۰ هزار خانوار و اقلام معیشتی برای بیش از ۲۰ هزار خانوار تهیه و توزیع شد.