معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر ۲۹ مرکز خدمات جامع سلامت ارائه دهنده خدمات سطح یک به بیماران مشکوک یا مبتلا به کووید ۱۹ در مناطق زیرپوشش این دانشگاه فعال است که در این مراکز تست و داروی مورد نیاز به بیماران ارائه میشود.
دکتر شاپور بدیعی افزود: از این تعداد ۱۹ مرکز در شهرستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال است که با توجه به افزایش تعداد بیماران سرپایی و بستری، احتمال افزایش این مراکز وجود دارد.
وی ادامه داد: مراکز خدمات جامع سلامت خط اول مراجعان افراد با علائم مشکوک به کرونا به شمار میروند به طوریکه مراجعه کنندگان در صورت داشتن علائم بررسی و غربالگری میشوند و در صورت نیاز به مراکز سطح دو و سه برای دریافت خدمات تصویربرداری یا بستری ارجاع داده میشوند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با اجرای این طرح از ایجاد ازدحام و حضور غیرضروری شهروندان در اورژانس بیمارستانها جلوگیری میشود.
مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: در حال حاضر روزانه حدود ۶۰۰ تست کرونا از مراجعه کنندگان به مراکز خدمات جامع سلامت در مناطق زیرپوشش این دانشگاه انجام میشود.
دکتر محمدحسن درخشان افزود: نتیجه تست حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد افراد مراجعه کننده مثبت است.
وی ادامه داد: تستهای گرفته شده از افراد مشکوک در مراکز خدمات جامع سلامت به آزمایشگاههای سلولی مولکولی ارسال و پس از دریافت نتیجه، بیماران زیرپوشش خدمات مراقبتی قرار میگیرند.
هماکنون حدود ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری استان خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و به بقیه جمعیت این استان توسط دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی گناباد، سبزوار، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور خدماترسانی میشوند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاوه بر خدمترسانی به شهرستان مشهد ۱۳ شهرستان دیگر استان خراسان رضوی را نیز زیرپوشش دارد.
بر اساس آخرین آمار رسمی، تاکنون ۲۳۷ هزار و ۸۷۸ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۴۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۱۱ هزار و ۴۰۸ نفر رسیده است.
همچنین تاکنون ۱۹۸ هزار و ۹۴۹ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافتهاند.