علی ناجی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در این راستا چهار نفر از افراد تحصیل کرده جامعه عشایری جهت حضور در دوره های آموزشی به دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی معرفی میشوند.
وی با اشاره به تفاهمنامه منعقد شده با وزارت بهداشت و درمان بیان کرد: امسال خانههای بهداشت ثابت و سیار برای عشایر در استان خدماترسانی میکنند.
مدیرکل امور عشایر آذربایجانغربی گفت: این مراکز با هدف توسعه خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق عشایری و ایجاد مراکز بهداشتی درمانی فعالیت خواهد کرد.
ناجی اظهار داشت: عشایر این استان در ۵۵۰ منطقه حدود سههزار سیاه چادر برپا میکنند و تمهیدات لازم در جهت تسهیل تردد و تامین امنیت و امکانات بهداشتی و درمانی عشایر در هنگام کوچ به مناطق ییلاقی و در محل اتراق آنان اندیشیده شدهاست.
وی بیان کرد: ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری با حدود ۱۰۴ هزار نفر جمعیت در ۱۶ شهرستان این استان مستقر هستند که حدود ۶۰۰ خانوار از آنها به ییلاقهای خارج از استان در دامنههای جنوب سهند و اطراف شهرستان مرند از توابع آذربایجان شرقی کوچ میکنند.
عشایر آذربایجانغربی، همه ساله با شروع فصل تابستان و بهبود پوشش طبیعت ۲ میلیون واحد دامی خود را به مناطق خوش آب و هوای ییلاقی کوچ میدهند.
چهار هزار خانوار از عشایر شمال استان بیشتر به مناطق ییلاقی چالدران کوچ میکنند و عشایر جنوب نیز به مناطق ییلاقی در دامنههای سهند و مراتع مرند، نقده، میاندوآب، شاهین دژ و بوکان میروند.
عشایر به مدت ۲ تا سه ماه در این مناطق حضور خواهند داشت و سپس کوچ خود را به مناطق قشلاقی آغاز میکنند.
۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجان غربی نیز ویژه عشایر است.