مشهد- ایرنا- ۲۲۹ معین اقتصادی هم اینک در خراسان رضوی فعال هستند و بر اساس مدل مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی که به ابتکار استاندار خراسان رضوی آغاز شده است معین های اقتصاد مقاومتی ارایه آموزش‌های حوزه کسب و کار، تسهیل امر سرمایه‌گذاری و توانمندسازی مردم در مناطق شهری و روستایی و توسعه اقتصادی منطقه را عهده‌دار هستند.

معین‌های اقتصاد مقاومتی همچنین وظیفه شناسایی ظرفیت‌های مناطق زیر پوشش، ایجاد بسترهای لازم برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و اشتغال‌زایی را بر عهده دارند.

نحوه حرکت هر یک از معین‌های اقتصادی مشخص و براساس الگویی یکسان است و ۶ گام برای حرکت این معین‌ها تعریف شده است که عبارتند از: فرآیند اجرایی مطالعه وضعیت هر منطقه، آگاه‌سازی و ایجاد زیرساخت‌های نظام فکری، تجزیه و تحلیل و ایجاد نظام شکلی، توانمندسازی و زمینه اجرای الگوی اقتصادی (شامل اشتغال مبتنی بر زنجیره ارزش، تشکیل صندوق های خرد، تامین ابزارهای اشتغالزا، کمک به واگذاری طرحها و پروژه‌ها به بخش خصوصی و مردم، پشتیبانی در اجرا و تعریف پروژه ها)، عملیاتی کردن طرحها و اجرای پروژه‌ها، نظام ارزیابی و بررسی پیشرفت پروژه.

مدیرعامل سازمان همیاری‌های شهرداری خراسان رضوی روز یکشنبه در سومین نشست تبیین اقدامات معین‌های اقتصادی و فرهنگی خراسان رضوی گفت: این سازمان، نهادی غیردولتی است که با سرمایه ۸۰ شهرداری استان ایجاد شده است و به عنوان معین اقتصادی کاشمر و طرقبه - شاندیز فعالیت دارد.

میثم کرمانی افزود: هر معین اقتصادی با توجه به وظیفه اجتماعی اش باید دانش و اطلاعات و راهنمایی خود را به شهروندان زیر مجموعه اش انتقال و فرهنگ کارآفرینی و توانمندسازی را ترویج دهد زیرا توسعه دستوری انجام نمی‌شود بلکه از کوچکترین مولفه‌ها شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: هم اینک ۲۸ صندوق با هزار و ۳۰۰ نفر عضو در حوزه‌های مشاغلی که بطن توسعه کشور است در شهرستان بینالود(طرقبه- شاندیز) ایجاد شده است.

مدیرعامل سازمان همیاری‌های شهرداری خراسان رضوی گفت: خیاطی، پسماند، کالای خواب، بسته بندی تخم ماکیان، گردشگری، مهدقرآن، گلخانه، گیاهان دارویی، شیرینی پزی، صنایع دستی، عروسک دوزی از جمله مشاغلی است که با حمایت صندوقهای ایجاد شده فعالیت دارند. سامانه معین کالا هم برای فروش محصولات اعضا ایجاد شده است که به زودی راه‌اندازی خواهد شد.

کرمانی با بیان این که باید فرهنگ خواستن، توانستن است را جا بیندازیم افزود: بیشتر اعضای صندوقها با میانگین ۱۸ تا ۴۰ سال و ۷۰ درصد آنها بانوان هستند و در کاشمر بسیاری از خانوارهای بی سرپرست یا بدسرپرست وارد این فعالیتها شدند. در این فعالیتها توانمندسازی در کنار حل مشکلات بوروکراسی واحدهای تولیدی مورد توجه است.

وی ادامه داد: این فعالیتها اجتماعی است وقتی آموزش خوب داده شود چون منابع را خود مردم تامین کرده‌اند انگیزه بیشتری برای حفظ آن دارند.

او اضافه کرد: با توجه به این که در کشور در انجام کارها قائل به برنامه‌های بلند مدت نیستیم اگر استاندار به عنوان بنیانگذار این اقدام جا به جا شود این طرح به طور قطع دچار مشکل خواهد شد اما اگر بخواهیم اصول کار را بر مبنای اتفاقات نهادینه شده در برنامه‌های توسعه‌ای کشور و استان ببینیم در صورت جا به جایی استاندار هم طرح راه خود را ادامه خواهد داد.

مدیر شعب قرض الحسنه بانک رسالت درخراسان رضوی هم گفت: این بانک به عنوان معین اقتصادی در کاخک گناباد و بجستان فعالیت می‌کند و بیشتر فعالیتهایش در زمینه دام سبک و پوشاک است.

روح الله ایرانمنش افزود: کارهای مربوط به آموزش افراد در فعالیتهای مربوطه را انجام می‌دهیم تا هر عضو ابتدا با چگونگی نقش‌آفرینی در بازار آگاه شود و معتقدیم باید به سمتی حرکت کنیم که مردم مجبور نباشند از روستاها به شهرها و حاشیه آنها مهاجرت کنند.

وی ادامه داد: این فعالیتها کار جهادی است. عجله و شتاب و نشان دادن سراب در این فعالیت اشتباه است. طرحها را با استفاده از مزیت خود شهرها و جهت دهی به ظرفیت‌ها انجام می‌دهیم و در انجام طرحها به اقلیم و جغرافیای شغل هم توجه می‌کنیم.

مدیر شعب قرض الحسنه بانک رسالت درخراسان رضوی گفت: وقتی ۲۲۹ معین اقتصادی تفاهنامه امضا کردند به معنی اعتماد است و کارهای طرح مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی بر روی ریل افتاده است اما این طرح همچنان نیازمند نظارت وحمایت است.