عملیات اجرایی این پیست مدرن در سال ۱۳۸۷ در مرکز استان با همت و پیگیری مسوولان ورزش و جوانان آغاز شد و با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی تاکنون فوندانسیون و سازه فلزی آن به اتمام رسیده است.
جمعی از ورزشکاران و مسوولان با اشاره به اینکه رشته دوچرخه سواری یزد به خاطر ظرفیتهای خوبی که دارد همواره جزو مناطق فعال و موثر در کشور و همچنین قهرمانان زیادی را تحویل تیمهای ملی داده بر تکمیل این مکان تاکید دارند.
این عده در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران ( ایرنا ) با بیان اینکه وجود پیست دوچرخه سواری چوبی مسقف مجهز برای توسعه این رشته و تامین سلامتی ورزشکاران مفید است پیگیری آن را خواستار شدند.
تکمیل پیست به پیگیری نیاز دارد
یکی از دوچرخهسواران ملی پوش یزد گفت: تکمیل و تجهیز این پیست به خاطر نقشی که در توسعه رشته و همچنین ایجاد مکانی مناسب و امن برای تمرین و برگزاری مسابقات ملی و بینالمللی دارد جزو مطالبات اصلی ورزشکاران است .
محمدجواد حفظی افزود: در این خصوص تاکنون برای تکمیل طرح اقدامهای خوبی صورت گرفته ولی به خاطر عظمت کار و وضعیت منحصر به فرد آن که جزو پیستهای چوبی مسقف است به همت و پیگیری جدیتر نیاز دارد.
وی اظهار کرد: هماکنون چون مکان مناسب و ایمنی برای تمرین دوچرخهسواران و ملیپوشان وجود ندارد شاهد بروز برخی تصادفات برای ورزشکاران و سایر آسیبها هستیم که برای برونرفت از مشکلات و ارتقای این رشته امیدواریم شاهد بهرهبرداری آن باشیم .
این ورزشکار باسابقه دوچرخه سواری اظهار کرد: برای تکمیل طرح باید مسوولان کشور در اختصاص بودجه مورد نظر عنایت خاص داشته باشند که در این راه قدمها و پیگیریهایی صورت گرفته که امید است هرچه زودتر محقق شود.
حفظی گفت: ورزش دوچرخه سواری با فرهنگ یزد عجین است و ظرفیتهای خوبی در سطح استان وجود دارد که باید برای توسعه آن نسبت به ایجاد زیرساختهای لازم با همت و همراهی مسوولان و بخشخصوصی اقدام شود.
جاده برای تمرین، خطرناک است
همچین دیگر دوچرخهسوار یزدی گفت: نبود پیست مناسب برای تمرین و برگزاری مسابقات خود سدی در توسعه این رشته جذاب است که باید با همت مضاعف مسوولان هرچه زودتر شاهد بهرهبرداری این مجموعه باشیم.
حسین زارع با اشاره به اینکه تکمیل و تجهیز این پیست بعد از گذشت سالها که از زمان شروع آن میگذرد به یک آرزوی قدیمی تبدیل شده اظهار کرد: یزد همواره در کشور حرفهای زیادی برای گفتن داشته و ملیپوشان فراوانی تقدیم تیم ملی کرده بنابراین تکمیل طرح موجب توسعه بیشتر میشود.
وی اظهار کرد: هماکنون برای تمرین و برگزاری اردوها و مسابقات مکان و پیستی وجود ندارد و استفاده از جاده که محل تردد وسایل نقلیه است بسیار خطر محسوب میشود و بیش از گذشته تکمیل پیست چوبی احساس می شود.
همت جدی مسوولان نیاز است
همچنین نایب رییس هیات دوچرخه سواری استان یزد گفت: بهرهبرداری و استفاده از پیست مسقف چوبی جزو آرزوهای دیرینه و مهم ورزشکاران و فعالان این رشته است و تاکنون برای تحقق آن پیگیری توسط هیات صورت گرفته است .
الهه جورابی افزود: در این خصوص تاکنون توسط مسوولان اقدامهای خوبی صورت گرفته ولی به خاطر اهمیت موضوع و اینکه طرح کمی طولانی شده باید برای اتمام طرح و تجهیز آن بیش از گذشته شاهد اقدام موثر باشیم .
این مسوول اظهار کرد: تاکنون به خاطر نبود مکان مناسب برای تمرین ورزشکاران و تعدادی از دوچرخه سواران و ملیپوشان در مسیر مسابقات و تمرین خود دچار تصادف شده و فوت و مجروح شدند بنابراین برای جلوگیری از بروز هر حادثه باید تکمیل طرح در اولویت قرار گیرد .
جورابی اظهار کرد: تمکیل و تجهیز این پیست مجهز نقش مهمی در ارتقای دوچرخهسواری استان دارد و همچنین زمینه خوبی برای برگزاری اردوها و مسابقات مهم ملی و بینالمللی میشود و ورزشکاران یزد میتوانند به راحتی اهداف خود را پیگیری کنند.
تکمیل پیست در اولویت است
مدیرکل ورزش و جوانان یزد با اشاره به مصوبات خوب در دیدار با وزیر ورزش و جوانان گفت: با تخصیص اعتبارات ، پیست دوومیدانی مسقف آیتالله هاشمی رفسنجانی استان دهه مبارک فجر امسال تکمیل و به بهره برداری میرسد.
مسعود شریعتی افزود: در معیت استاندار برای پیگیری تکمیل طرحهای نیمه تمام ورزشی و مصوبات سفر رییس جمهوری به استان با مقام عالی وزارت ورزش و جوانان دیدار و گفت و گو کردیم که دستاوردهای خوبی را در پی داشت.
وی اظهار کرد: بر این اساس ۲ طرح بزرگ پیست مسقف دوومیدانی آیت الله هاشمی رفسنجانی و پیست دوچرخه سواری و چندمنظوره ورزشگاه بزرگ یزد که از مصوبات سفر آبان ماه ۹۸ ریاست جمهوری به یزد بود از مباحث مطرح شده در این نشست بود.
این مسوول گفت: تکمیل و بهرهبرداری از پیست دوومیدانی نیاز به ۱۵ میلیارد تومان اعتبار دارد که در این جلسه هشت میلیارد تامین اعتبار و با دستور وزیر ورزش و جوانان مقرر شد بقیه اعتبار مورد نیاز هم تامین و دهه مبارک فجر امسال به بهرهبرداری برسد.
شریعتی اضافه کرد: در خصوص پیست دوچرخه سواری نیز که جزو مصوبات سفر رییس جمهوری به استان است مقرر شد تا نحوه تامین اعتبار و تخصیص بودجه آن هرچه زودتر انجام و عملیات اجرایی جهت تکمیل آن آغاز شود.
تعداد اماکن ورزشی استان ۲۶۲ مورد و همچنین سرانه ورزشی تمام مناطق در مجموع در ۱۰ شهرستان که مربوط به اداره کل ورزش و جوانان به غیر از سایر دستگاههای اجرایی و خصوصی است ۵۷ سانتی است .
هم اکنون ۷۲ طرح ورزشی خیری و همچنین ۴۳ طرح ورزشی دولتی در استان در دست اقدام است که با بهرهبرداری آنها سرانه ورزشی افزایش مییابد.
استان یزد ۴۸ هیأت ورزشی و ۶۲ هزار ورزشکار زیر پوشش بیمه دارد.