طاهره چنگیز روز دوشنبه در دیدار با سرکنسول روسیه در اصفهان در دانشگاه علوم پزشکی افزود: ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار اتباع خارجی از کشورهای افغانستان، عراق و سوریه و به تازگی پاکستان در استان اصفهان زندگی میکنند که از خدمات بهداشتی و پزشکی هم برخوردارند.
وی با اشاره به همکاریهای مطلوب ۲ کشور ایران و روسیه، اضافه کرد: این ارتباطات در حوزههای مختلف است و ما در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آمادگی داریم مراودات علمی و پزشکی را با این کشور اروپایی گسترش دهیم.
چنگیز به خواهرخواندگی اصفهان و سن پترزبورگ روسیه اشاره و اضافه کرد: تبادل علم و دانش بین این ۲ شهر شاخص که از پیشینه تاریخی و فرهنگی قابل ملاحظهای برخوردارند سبب افزایش مناسبات در حوزه های دیگر میشود که باید از این ظرفیت بخوبی بهره برد.
وی وجود ۴۰ مرکز علمی پژوهشی در پارک فناوری سلامت به عنوان پیشران فناوری در استان را قابلیتی مطلوب در منطقه دانست و گفت: از ۲ سال اخیر، اقدامات و فعالیتهای این مجموعهها گسترش یافته بویژه در پذیرش و جذب دانشجویان خارجی آمار و ارقام صعودی را مشاهده میکنیم.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دانشجویانی از کشورهای هند، استرالیا، انگلیس، عراق و کویت در اصفهان به تحصیل مشغولند.
وی تصریح کرد: در استان ۲۳ شبکه بهداشت و درمان، ۳۸ بیمارستان شامل ۱۳ بیمارستان آموزشی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فعالند که به طور تقریبی تمام دانشجویان این دانشگاه در بیمارستانها و شبکههای بهداشت و درمان استان به کار مشغول میشوند.
در این دیدار زمینههای توسعه همکاریهای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و روسیه بویژه با محوریت شهر سن پترزبورگ مورد بررسی قرار گرفت.
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از اصلیترین دانشگاههای کشور بیمارستانهایی با هفت هزار تخت و ۵۵۰ خانه بهداشت و ۲۸۲ پایگاه بهداشتی دارد.
شهرهای اصفهان و سن پترزبورگ روسیه تفاهمنامه خواهرخواندگی با یکدیگر دارند و مجموعهای ارزشمند از ۷۰۰ نسخه خطی فارسی از قبیل منابع تاریخی و نمونههای زیبای نسخ مذهب در کتابخانه علمی دانشگاه دولتی سن پترزبورگ نگهداری میشود.
ایران و روسیه در زمینههای مختلفی از جمله فرهنگی، گردشگری، اقتصاد، حمل و نقل و کشاورزی با یکدیگر همکاری میکنند.
سن پترزبورگ دومین شهر بزرگ روسیه پس از مسکو که در شمالغرب این کشور واقع شده از جاذبههای متنوع فرهنگی، علمی، گردشگری و تاریخی برخوردار است.