بیرجند - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: زمین مورد نیاز برای ساخت واحدهای مسکونی در این استان تامین شده است و هیچ گونه دغدغه‌ای برای تامین زمین طرح اقدام ملی مسکن وجود ندارد.

وحید داعی روز دوشنبه در نخستین نشست شورای مسکن استان خراسان جنوبی در سال جاری که به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در محل استانداری خراسان جنوبی برگزار شد، افزود: شیوه‌نامه طرح اقدام ملی مسکن به استان‌ها ابلاغ شده که در چهار روش دسته‌بندی شده است.

وی گفت: روش اول دهک‌های اول تا سوم است که به این دسته زمین رایگان، کمک مالی و حمایتی دولت و یارانه دولتی تعلق می‌گیرد و روش دوم دهک چهارم تا هفتم که زمین در سه قالب ۹۹ ساله، فروش افساطی و مشارکتی به همراه کمک مالی دولت، یارانه و وام اختصاص می‌یابد.

دبیر شورای مسکن استان خراسان جنوبی افزود: روش سوم تفاهم‌نامه کارگزاری است که با بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی منعقد شده و روش چهارم در قالب تفاهم‌نامه همکاری با وزارت دفاع، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت آموزش و پرورش و وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام می‌شود.

وی درخصوص برنامه ابلاغی طرح اقدام ملی مسکن اظهار داشت: برنامه ابلاغی برای شهر بیرجند یک هزار و ۳۸۳ نفر و در سایر شهرهای استان یک هزار و ۶۷ نفر بوده که با اضافه کردن یک هزار و ۹۷۱ سهمیه برنامه بازآفرینی شهری مجموع برنامه ابلاغی استان چهار هزار و ۴۲۱ واحد است.

داعی با اشاره به ثبت‌نام متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن گفت: برنامه ابلاغی استان خراسان جنوبی ۲ هزار و ۴۵۰ واحد بوده که در فاز اول تعداد پنج هزار و ۱۹۸ نفر، فاز دوم پنج هزار و ۴۰۱ نفر، فاز سوم ۹۱۴ نفر و ۱۹۶ نفر هم متقاضیان آموزش و پرورش بوده‌اند که مجموع ثبت‌نام کنندگان در طرح اقدام ملی مسکن خراسان جنوبی تاکنون ۱۱ هزار و ۷۰۹ نفر هستند.

وی درباره تامین اراضی و عملکرد اجرایی در استان بیان کرد: برنامه ابلاغی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت از جمله بیرجند یک هزار و ۳۸۳ واحد بوده که به میزان چهار هزار و ۶۲۰ واحد زمین تخصیص یافته و از این تعداد یک هزار و ۳۲۰ واحد مسکونی دارای قرارداد ساخت بوده و در مرحله اخذ پروانه، تهیه نقشه و انجام عملیات خاکبرداری هستند.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: برنامه ابلاغی در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت استان یک هزار و ۶۷ واحد بوده که برای یک هزار و ۱۷۶ واحد زمین تامین شده و در مجموع تاکنون در استان برای پنج هزار و ۷۹۶ واحد زمین تخصیص یافته است.

وی درخصوص اراضی واگذار شده به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت استان اظهار داشت: تاکنون برای یک هزار و ۱۷۶ واحد زمین تخصیص یافته که ۱۴۴ واحد قرارداد ساخت منعقد و وارد اجرا شده است.

وی گفت: همچنین اراضی مورد نیاز تعداد ۱۰۰ واحد به مساحت ۱۲ هزار و ۱۴۰ متر مربع به کمیته امداد امام خمینی (ره) واگذار شده که ۱۷۴ واحد در مرحله انعقاد قرارداد است و در مجموع یک هزار و ۴۶۴ واحد در استان وارد مرحله اجرایی شده که درتلاش هستیم با برنامه‌ریزی و پیگیری افزایش خوبی را شاهد باشیم.

دستور کار دیگر شورای مسکن استان بررسی و اتخاذ تصمیم درخصوص تفاهم‌نامه‌های مبادله شده در راستای طرح اقدام ملی مسکن با وزارت کشور، سازمان نظام مهندسی ساختمان و شرکت تهاتر ایرانیان بود که در مورد تفاهم‌نامه بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان همیاری شهرداری‌ها می‌توان به مواردی از جمله ابلاغ به شهرداری‌ها در راستای لحاظ کردن تخفیفات مرتبط به عوارض صدور پروانه در پروژه‌ها، ابلاغ به شهرداری‌ها در تسریع فرآیند صدور پروانه ساختمان و تقسیط نرخ عوارض به صورت حداقل ۲ ساله، تخفیف نرخ عوارض صدور پروانه به میزان حداقل ۵۰ درصد و معافیت هزینه‌های صدور پروانه برای افراد زیر پوشش نهادهای حمایتی از قبل کمیته امداد، بهزیستی و خیرین مسکن‌ساز اشاره کرد.

این نشست با چهار دستور کار از جمله ارائه گزارش آخرین وضعیت طرح اقدام ملی مسکن توسط دبیر شورا، تعیین بازه قیمت پایه ساخت در شهرهای استان مطابق فصل ششم شیوه‌نامه اقدام ملی، بررسی و اتخاذ تصمیم درخصوص تفاهم‌نامه‌های مبادله شده در این راستا و اتخاذ تصمیم درباره نحوه واگذاری زمین به صورت گروهی و روند مصوبات کمیته تخصصی معماری، طراحی شهری و ساختمان برگزار شد و پس از بررسی های لازم تصمیماتی اتخاذ شد.

طرح اقدام ملی برای تولید مسکن از برنامه‌های دولت تدبیر و امید برای خانه‌دار شدن مردم است که عملیات اجرایی آن شهریور سال گذشته با حضور رییس جمهوری در سراسر کشور آغاز شد.