ناصر خوش خبر روز دوشنبه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان جنوبی افزود: امروز خانوادهها در تیررس بسیاری از مشکلات و چالشها قرار دارند و خانوادهای موفق خواهد بود که برای اعضای خانواده خود برنامه فرهنگی و اجتماعی هوشمند داشته باشد.
وی گفت: درخواست داریم مبلغان مذهبی و صدا و سیما بر خانوادهها بیشتر تمرکز کنند و خانوادهها علاوه بر فرزندان باید نسبت به پیرامون خود نیز حساس باشند.
معاون استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: امسال عملکرد دستگاههای اجرایی استان در مبارزه با مواد مخدر در طول سال رصد و ارزیابی میشود لذا کمیتههای تخصصی تابعه شورا در این خصوص فعالتر خواهد شد.
وی گفت: ارزیابی عملکرد این کمیتهها به طور مداوم و در طول سال بر فعالیت بیشتر آنها تأثیرگذار است و تحقق برنامههای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر را به همراه دارد.
خوش خبر بیان کرد: اقدامات و برنامهها به سمت و سویی خواهد رفت که از سیاستهای ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تبعیت کرده و در استان شاهد پیشرفت و اثرگذاری اقدامات باشیم.
وی اعتیاد به مواد مخدر را موضوع چند وجهی خواند و گفت: باید برای مقابله با این معضل از همه ظرفیتها استفاده کرد تا دامنه تاثیر سوء آن بر حوزههای اقتصادی، امنیتی، سلامت و سایر حوزهها کم شود.
وی تصریح کرد: امسال با همه توان، تلاش و جدیت و با بهرهگیری از ظرفیتهای استانی و همافزایی بین اعضا، سیاستهای ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور را دنبال خواهیم کرد.
خوش خبر افزود: اقدامات خوبی در حوزه مقابله با مواد مخدر توسط دستگاههای اجرایی مربوطه انجام شده و همت و جدیت در این زمینه جای قدردانی دارد.
وی گفت: اگر بخواهیم این تاثیرات را حفظ کنیم و شاهد پایداری آن در کشور و استان باشیم نیازمد این است که سایر حوزهها نیز برنامهها و اقدامات مقابلهای را دنبال کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی افزود: توفیق اقدامات مقابلهای در حوزه مواد مخدر و اعتیاد، وابسته به اقدامات فرهنگی، اجتماعی، پیشگیری و برنامه حمایتی و مسئولیتسازی در بدنه اجتماع است.
وی بیان کرد: یکی از سیاستهای کشور که در قالب طرح یاریگران زندگی دنبال میشود این است تا هر فرد از افراد جامعه نسبت به پیرامون خود حساس شود و سهم خود را در مهار و کنترل مواد مخدر ایفا کند.
خوش خبر تصریح کرد: اقتصاد و تجارت مواد مخدر تعطیلبردار نیست و سوداگران مرگ هر روز با سبک و ترفندهای جدید و متفاوت به دنبال این هستند تا این اقتصاد را حفظ کنند.
وی گفت: وظیفه ما در چنین شرایطی این است که مردم و جامعه را نسبت به پیرامونشان حساس کنیم و کنترل اجتماعی غیررسمی نسبت به مهار تاثیرات قاچاق مواد مخدر و اعتیاد را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه کار حوزه فرهنگی و اجتماعی بسیار حساس و چشمگیر است گفت: با ارائه طرحها و برنامهها در کمیتههای تخصصی امید است بر این موضوع جامه عمل بپوشانیم.
معاون استاندار خراسان جنوبی درباره طرح یاریگران زندگی گفت: این طرح سال گذشته نیز در جلسات متعدد مطرح شد و امسال نیز ادامه دارد و بایستی در جلسات متعدد و اتاقهای فکر، پیوست هوشمندانه بین نخبگان و ذی نفوذان اجتماعی و گروههای تاثیرگذار ایجاد شود.
وی افزود: هر کدام از گروهها و نخبگان برای مقابله و مبارزه با مواد مخدر برنامه و راهکار دارند که پیوست این برنامهها بدون شک بر کاهش مواد مخدر تاثیرگذار خواهد بود.
وی همچنین با تاکید بر پاکسازی مناطق آلوده خردهفروشی مواد مخدر در استان گفت: افرادی در برخی ساعات شبانهروز با پوششهای مختلف در مکانهای خاص و شلوغ اقدام به خردهفروشی مواد میکنند که بایستی در قالب مانور و برنامههایی در این خصوص، این محیطها پاکسازی شود.
خوش خبر در ارتباط با معتادان متجاهر گفت: این افراد اگر رها شوند، سیمای شهر دچار چالش میشود لذا اجازه نداریم این افراد را رها کنیم و دستگاه متولی مانند گذشته با جدیت بیشتری بر این موضوع متمرکز شود.
وی افزود: رها شدن معتادان متجاهر در سطح شهر میتواند برداشتهای متفاوتی داشته باشد چراکه امکان هرگونه انحراف اجتماعی، معضل و مفسده وجود دارد.
خوش خبر درخصوص ایستگاههای ایست و بازرسی گفت: یکی از ابزارهای ما ایست و بازرسی است لذا بایستی برای رفع نواقص و مشکلات این ایستگاهها با جدیت اقدام کنیم.
وی اظهار داشت: هر برنامهای که در حوزه اقدامات سلبی اجرا میکنیم باید نیم نگاهی به بعد اجتماعی و فرهنگی برای تاثیرگذاری پایهای و ریشهای آن اقدام داشته باشیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: قبل از هرگونه اقدام مقابلهای باید دامنه کار در حوزه فرهنگی، اجتماعی و مشاورهای در حوزه پیشگیری بیشتر شود و برنامهها مستمر باشد.
وی گفت: در شرایط کرونا که خیلی از برنامههای فرهنگی با چالش مواجه شده است، دستگاههای متولی جایگزینهای مناسبی برای جبران این مشکل ارائه کنند.
در این نشست ضمن تشریح اقدامات کمیتههای تابعه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به این نکته اشاره شد که نرخ شیوع اعتیاد در دوره سنی ۱۵ تا ۶۴ سال در خراسان جنوبی ۳.۷۸ درصد و کمتر از نرخ ۵.۴ درصدی کشور است.