سرهنگ غلامرضا شاهوردی روز دوشنبه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان جنوبی افزود: امسال یک هزار و ۸۵۵ نفر متهم در راستای مبارزه با مواد مخدر دستگیر شدند که نسبت به سال قبل ۱۲ درصد افزایش یافته است.
وی بیان کرد: همچنین در این بازه زمانی ۲۱۲ نفر از توزیعکنندگان و خردهفروشان مواد مخدر در استان به ویژه بیرجند دستگیر شدند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی با اشاره به اجرای یک مرحله طرح ارتقای امنیت در استان اظهار داشت: اجرای این طرح منجر به کشف ۵۰۹ کیلوگرم انواع مواد مخدر و دستگیری ۱۰۹ نفر شد.
وی از اجرای ۱۴ مرحله طرح پایش محورهای مواصلاتی استان خبر داد و گفت: این طرح منجر به کشف ۲ تن و ۵۷۹ کیلوگرم مواد مخدر و دستگیری ۱۷۱ نفر شد.
شاهوردی عنوان کرد: از ابتدای سال ۱۵ مرحله طرح پاکسازی نقاط آلوده برگزار شد که منجر به کشف ۲ تن و ۶۹۲ کیلوگرم مواد مخدر و دستگیری ۲۴۷ نفر شده است.
وی با اشاره به کمبود تجهیزات فنی در ایست و بازرسیهای استان یادآور شد: به طور تقریبی ایستگاههای بازرسی به شکل سنتی اداره میشود که نیاز به تجهیزات پیشرفته تر داریم.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی افزود: احیا و بازسازی ساختمانهای بازرسی از دیگر درخواستها است که باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی هم گفت: در کشور و استان شاهد بروز آسیبهای نوپدید هستیم که نیاز به توجه ویژه دارد.
علیرضا عرب نژاد افزود: بر اساس گزارش مراکز درمان اعتیاد و مشاوره مواد مخدر در استان در گروه سنی ۱۵ تا ۳۰ سال با اعتیاد خاموش مواجه هستیم که بر اساس باورهای غلط حاکم بر اجتماع شکل گرفته است.
وی بیان کرد: اعتیاد به برخی از مواد مخدر در ماههای اخیر افزایش یافته است چراکه شرایط جدید حاکم بر جامعه از جمله حضور جوانان در بحث بورس و تحلیلیابی افزایش هوش و سایر تاثیرگذار بوده است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی اظهار داشت: طرح راهاندازی مرکز جامع درمان اعتیاد به استان ابلاغ شده است که دوره یکساله برای احداث این مرکز پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: این مراکز دارای چهار ماه دوره درمان، هشت ماه روانشناختی، مددکاری، حرفهآموزی، مشاوره و اشتغال است.
عرب نژاد تصریح کرد: بر اساس اطلاعرسانی که صورت گرفت ۲ متقاضی در استان درخواست همکاری دادهاند اما چون نیاز به فضای بزرگ با تجهیزات خاص است از عهده فردی بر نمیآید لذا مجتمع حمایتی در خوسف برای این منظور انتخاب شده است که تا هفته دولت افتتاح خواهد شد.
وی در ارتباط با معتادان متجاهر عنوان کرد: پس از شیوع بیماری کرونا که مرکز ترک اعتیاد تعطیل شد مجدد طرح ساماندهی معتادان متجاهر از اوایل اردیبهشت ماه ابلاغ شد.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی یادآور شد: آمادهسازی و تجهیز مراکز قرنطینه و مراکز مجری برای پذیرش معتادان بر اساس پروتکل تخصصی و شناسایی معتادان مشکوک به کرونا و تجهیز اقلام پیشگیری از جمله تبسنج با اعتبار ۱۰۰ میلیون تومان برای سه مرکز انجام شده است.
وی گفت: مرکز قرنطینه و سپس نگهداری معتادان متجاهر باید راهاندازی میشد که دانشگاه علوم پزشکی این مهم را بر عهده گرفته است و از نیمه دوم خرداد ۲۱ معتاد پذیرش شدند که ۲ نفر مبتلا به کرونا شناسایی شدند.
عرب نژاد افزود: سال قبل نیز ۳۶۵ معتاد متجاهر در هفت مرکز مجری استان پذیرش و بستری شدند.