مشهد- ایرنا- کلیات و بخشی از جزئیات طرح تفصیلی حوزه غرب مشهد روز دوشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی این کلانشهر به تصویب اعضا رسید.

رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد در این باره گفت: مستند به بند ۳۴ ماده ۸۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخاب شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، طرح تفصیلی پیشنهادی حوزه جنوب غرب در قالب خلاصه گزارش، دفترچه ضوابط و مقررات و آلبوم نقشه‌های پیشنهادی در این جلسه شورا تایید شد.
محمد هادی مهدی‌نیا افزود: این طرح برای تصویب نهایی به کمیسیون ماده پنج ارسال خواهد شد.
وی ادامه داد: در موضوع محاسبات ریالی مرتبط با تراز مالی فیزیکی، جمع درآمدهای طرح ناشی از تراکم‌ها و کاربری‌ها، با فرض تحقق ۱۰۰ درصدی ظرفیت‌های درآمدی، مبلغ ۱۸۳ هزار و ۷۰ میلیارد ریال و جمع هزینه‌ها ۳۷۴ هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال تعیین شده و تراز هزینه و درآمد طرح ۱۰۴ درصد منفی است. 

رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: همچنین با توجه به نقش جابهجایی عمده بولوار نماز در حوزه جنوبی و احداث چپگرد برای این محور و همچنین مسدود گردیدن امتداد بولوار نماز پس از تقاطع هاشمیه، مشکلات ترافیکی متعدد بولوار هاشمیه، عدم توانایی برای بارگذاری بیشتر ترافیک عبوری در این محور و به منظور تسهیل جریان ترافیک عبوری و تکمیل ساختار نقشه سلسله مراتب دسترسی ادامه بولوار نماز در هم پیوندی شبکه شریانی درجه ۲ اصلی، پیشنهاد می‌شود ارزیابی امکان احداث تونل شهری در ادامه بولوار نماز تا بولوار شهید برونسی صورت پذیرد.
وی افزود: همچنین با توجه به نقش و عملکرد محور وکیل آباد به عنوان اصلی‌ترین کریدور شرقی - غربی شهر مشهد و نبود معبر جایگزین به جای این محور در حال حاضر، نقش شریانی درجه یک بولوار وکیل آباد در سلسله مراتب شبکه معابر مشابه پیش‌بینی طرح جامع مصوب، مورد تاکید قرار گرفت.
مهدی نیا ادامه داد: با توجه به استلزام نگاه کل نگر در خصوص بلندمرتبه سازی در کلانشهر مشهد و بررسی تمامی ظرفیت های بلندمرتبه سازی به صورت یکپارچه به منظور آگاهی از میزان بارگذاری ها و پیگیری این موضوع بر اساس اسناد مطالعاتی، ضمن ارائه پیشنهاد دو پهنه با پتانسیل بلند مرتبه سازی و پیش بینی امکان افزایش شدت استفاده از زمین با رویکرد توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی در حوزه پیرامونی ایستگاه‌های قطارشهری در محدوده حوزه جنوب غرب، مجدد نسبت به پیگیری و تکمیل سند یکپارچه بلندمرتبه سازی شهر مشهد به عنوان سند باقی مانده در طرح جامع مصوب تاکید می‌شود.
وی گفت: همچنین به منظور استفاده از ظرفیت فضاهای سبز و باز دانشگاه فردوسی در راستای تقویت و خلق فضاهای عمومی، اجتماعی و ارتقای کیفیت محیط شهری، به جهت هم پیوندی این مجموعه با عرصه شهر، پیشنهاد حذف حصار فیزیکی دانشگاه ارائه می‌شود.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این باره گفت: در این طرح ۱۸ هزار میلیارد ریال در بخش منابع کسری درآمد خواهیم داشت و در عمل در منابع ایراد و ابهام جدی وجود دارد.
بتول گندمی افزود: در بخش هزینه‌ها نیز با فرض اینکه پروژه کمربند جنوبی اجرا شود، ۱۹۱ هزار ریال تراز منفی خواهد بود.
وی ادامه داد: تلاش می کنیم در بخش درآمدها و هزینه‌ها شفاف سازی شود.
در این جلسه کلیات و بندهایی از این طرح مصوب شد و بندهایی نیز از جمله تصمیم‌گیری در خصوص ادامه یا عدم ادامه پروژه کمربند جنوبی برای بررسی و تصویب به جلسه بعدی شورای اسلامی شهر مشهد موکول شد.

همچنین امروز جمعی از فعالان زیست محیطی با حضور در مقابل شورای اسلامی شهر مشهد خواستار اجرا نشدن پروژه ترافیکی کمربند جنوبی مشهد و همچنین تغییر کاربری این پروژه از ترافیکی به زیست‌گاهی و تفرجگاهی شدند که این موضوع در جلسه آینده شورای اسلامی شهر مشهد و در ادامه مصوبه طرح تفصیلی حوزه غرب مشهد بررسی می‌شود.
تهاتر با بنیاد تعاون ناجا
تصویب طرح تهاتر شهرداری با بنیاد تعاون ناجا از دیگر مصوبات جلسه علنی امروز شورای اسلامی شهر مشهد بود.
شهردار مشهد در این باره گفت: حدود یک و نیم سال در موضوع بافت پیرامون حرم مطهر رضوی به دنبال رفع یکی از عوارض مهم در منطقه ثامن هستیم.
محمد رضا کلائی افزود: بر این اساس تهاتر دو گود بنیاد تعاون ناجا به مساحت ۵۱ هزار متر مربع در دستور کار قرار گرفت، این اقدام نیازمند پیگیری‌هایی از سوی نیروی انتظامی بود که اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: همچنین این طرح نیازمند مجموعه هماهنگی‌هایی در درون استان بود که مصوبه لازم اخذ شد، در ستاد تدبیر ویژه اقتصادی استان نیز این موضوع بررسی و مورد تایید اعضا قرار گرفت.
این طرح دو فوریتی با موافقت اعضای شورای اسلامی شهر مشهد تصویب و مقرر شد شهرداری نسبت به انعقاد قرارداد تملک پروژه‌های نرگس رضوی سه و پنج و نرگس رضوی چهار و ۶ متعلق به بنیاد تعاون ناجا در قبال واگذاری هتل آرمان پس از تایید کمیسیون حقوقی، املاک و قراردادها و کمیسیون‌های برنامه و وبودجه و اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد اقدام کند.
تذکر به شهردار
همچنین در این جلسه محمد حسین ودیعی عضو شورای اسلامی شهر مشهد تذکری به شهردار داشت.
وی گفت: حوزه برنامه ریزی و توسعه منابع شهرداری حائز اهمیت است، نقش شهریار آل شیخ، معاون برنامه‌ریزی شهردار برای کلانشهر مشهد و کشور در عرصه‌های مختلف نظیر تدوین برنامه عملیاتی شهر و هوشمندسازی قابل کتمان نیست.
ودیعی افزود: با توجه به مشکلات پیش‌آمده برای معاون و مدیران این حوزه و استعفای آنها، شهردار در پیگیری موضوع و حمایت از مدیران این حوزه ضعف داشته ‌است.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: طبق قوانین و مقررات تخلفات اداری، ۳۰ مورد تخلف تسامح در حفظ اموال، تخلف اداری است و برخورد کیفری در این خصوص پیگیری جدی‌تر از سوی شهردار را لازم دارد.
معاون برنامه‌ریزی شهرداری مشهد و یکی از مدیران این حوزه هفته گذشته استعفا دادند که طبق شنیده‌ها این استعفا اجباری بوده‌ است.