علی مستوفیان روز سهشنبه اظهار داشت: این اشیا از کاوشهای فصل ششم و هفتم محوطه تاریخی ریوی بهدست آمده است که از محل اعتبارات ملی مرمت و حفاظت میشود.
وی گفت: قدمت این اشیای تاریخی مربوط به اواخر عصر مفرغ و حدود ۳۵۰۰ سال پیش است.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی افزود: این عملیات در راستای حفاظت و مرمت از اموال فرهنگیتاریخی که یکی از رسالتهای مهم موزهها برای حفاظت از اشیای باارزش فرهنگیتاریخی است، انجام میشود.
محوطه تاریخی ریوی در سه کیلومتری غرب شهر آشخانه و یک کیلومتری غرب روستای نجف از توابع شهرستان مانه و سملقان قرار دارد. بر اساس پژوهشهای باستانشناسی این محوطه یک استقرارگاه کهن در دشت سملقان بوده که از حدود ۳۵۰۰ سال قبل تا کنون مورد توجه جوامع بشری بوده است.
مهمترین دوران استقراری این محوطه مربوط به دورانهای هخامنشی، اشکانی و ساسانی بوده که سکونتگاه شهری و مرکز استقرار مردمان دشت سملقان بوده است.
این محوطه مدت ۷ سال است که هرساله توسط گروه مشترک ایرانی آلمانی و با حمایت پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی و موسسه باستانشناسی آلمان مورد کاوش باستانشناسی قرار میگیرد و تاکنون بقایای ساختمانهای خشتی بزرگی مربوط به دوره هخامنشی در آن کشف و مرمت شده است.