کرمانشاه- ایرنا- تولیدات دام و طیور کرمانشاه با بسترسازی‌ها و اقدامات انجام شده در سازمان جهاد کشاورزی استان و حمایت‌های دولت خدمتگزار، از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید در مرداد سال ۹۲ تاکنون ۱۳ درصد رشد داشته است.

کشاورزی یکی از محورهای اصلی توسعه استان کرمانشاه محسوب می شود. استانی که با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.

میانگین بارش ۴۵۰میلی متری، خاک حاصلخیز، آب و هوای معتدل، چهار فصله بودن استان، کشاورزان پرتلاش و زحمتکش همه دست به دست هم داده که کشاورزی به عنوان یکی از بخش های مهم و اساسی استان مرزی کرمانشاه مورد توجه باشد.

در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند که به اعتقاد کارشناسان این حوزه، بخش کشاورزی ظرفیت و پتانسیل ایجاد شغل های بیشتری را دارد.

افزایش ۵۸ هزار و ۳۸ تنی تولید محصولات دامی استان

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، توجه ویژه به بخش کشاورزی را از رویکردهای دولت تدبیر و امید از همان آغاز فعالیت دانست و گفت: این توجه در قالب حمایت های مالی، پرداخت تسهیلات، امکانات و تجهیزات بوده است. 

«نوربخش حاتمی» با بیان اینکه در هفت سال گذشته میزان تولیدات دامی در کرمانشاه با ۱۳ درصد افزایش به ۴۷۹ هزار و ۴۵۵ تن رسیده است، افزود: میزان تولیدات دامی در استان در سال ۱۳۹۲، در حدود ۴۲۱ هزار ۴۱۷ تن بود که با اقدامات صورت گرفته در معاونت تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان و حمایت های دولت خدمتگزار، تولیدات دامی استان اکنون به ۴۷۹ هزار و ۴۵۵ تن رسیده است.

وی اظهار داشت: در هفت سال اخیر ظرفیت گاو شیری در استان ۴۵ درصد، پرواربندی گوساله ۳۴ درصد، پرواربندی بره ۱۰۰ درصد، گوسفنداری داشتی ۹۵ درصد، مرغداری گوشتی ۲۷ درصد، مرغداری تخم گذار ۲۰ درصد، پرورش بوقلمون ۱۴۲ درصد ، پرورش شتر مرغ ۵۵ درصد و پرورش زنبور عسل ۱۰۶ درصد افزایش  یافته است.

افزایش ۱۰ درصدی تولید شیر

رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه در ادامه این گفت و گو به افزایش ۱۰درصدی میزان تولید شیر خام استان در هفت سال گذشته اشاره کرد و گفت: میزان تولید شیر خام در استان کرمانشاه در سال ۱۳۹۲، در حدود ۳۱۷ هزار تن بود که با بسترسازی‌های لازم تولید این محصول مهم هم اکنون به بیش از ۳۵۰ هزار تن رسیده است.

به گفته او، در سال ۹۲ تعداد ۱۶۰ واحد گاوداری شیری در استان کرمانشاه مشغول فعالیت بودند که این تعداد در سال ۹۹ به ۱۷۸ واحد رسیده است.

تولید گوشت قرمز ۱۷ درصد افزایش یافت

حاتمی به افزایش ۱۷ درصدی میزان تولید گوشت قرمز در استان کرمانشاه در هفت سال اخیر نیز اشاره کرد و گفت: میزان تولید گوشت قرمز در استان کرمانشاه در سال ۱۳۹۲، در حدود ۳۴ هزار تن بود که تولید این محصول مهم اکنون به بیش از ۴۰ هزار تن رسیده است.

وی این میزان افزایش را در نتیجه افزایش واحدهای تولید دام در استان دانست و افزود: در سال ۹۲ تعداد ۴۰۹ واحد گاوداری شیری، پرواربندی گوساله، پرواربندی بره، گوسفنداری داشتی در استان کرمانشاه مشغول فعالیت بودند که این میزان در سال ۹۹ به ۶۲۸ واحد رسیده است.

افزایش ۲۲ درصدی گوشت مرغ

رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه، افزایش۲۲ درصدی میزان تولید گوشت مرغ در استان را از دیگر دستاوردهای دولت تدبیر و امید در استان در هفت سال گذشته دانست و گفت: میزان تولید گوشت مرغ در استان کرمانشاه در سال ۱۳۹۲، در حدود ۵۸ هزار و ۸۵۷ تن بود که تولید این محصول مهم اکنون به بیش از ۷۲ هزار تن رسیده است.

به گفته او، در سال ۹۲ تعداد ۴۹۵ واحد مرغ گوشتی در استان کرمانشاه مشغول فعالیت بودند که این میزان طی سال ۹۹ به ۵۷۶ واحد رسیده است.

وی همچنین به افزایش میزان تولید تخم مرغ در استان کرمانشاه در هفت سال اخیر اشاره کرد و گفت: این محصول با ۲۹ درصد افزایش به ۱۲ هزار تن رسیده است.

حاتمی افزود: میزان تولید مرغ در استان کرمانشاه در سال ۱۳۹۲، در حدود ۹ هزار و ۲۶۰ تن بود که اکنون به بیش از ۱۲ هزار تن رسیده است.

عسل ۱۶۰ درصد افزایش یافت

در هفت سال گذشته میزان تولید عسل در استان کرمانشاه با ۱۶۰ درصد افزایش به پنج هزار ۴۵۵ تن رسیده است که به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه میزان تولید عسل در استان کرمانشاه، در سال ۱۳۹۲، در حدود ۲ هزار ۱۰۰ تن بود که اکنون به بیش از پنج هزار و ۴۵۵ تن رسیده است.

تولیدات دامی استان کرمانشاه به بیش از ۵۵۰ هزار تن افزایش می‌یابد

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزایش بیش از ۷۰ هزار تنی محصولات دامی استان تا پایان سال را یکی از برنامه های این معاونت دانست و گفت: میزان تولیدات بخش دامپروری کرمانشاه در پایان سال گذشته حدود ۴۸۰ هزار تن بود که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان امسال میزان تولیدات این بخش به ۵۵۰ هزار و ۵۰۰ تن می‌رسد.

«بهرام خانی» به تفکیک تولیدات دامی استان در بخش های مختلف پرداخت و با اعلام اینکه سال گذشته ۳۵۰ هزار تن شیر در استان تولید شد، افزود: براساس برنامه‌ریزی انجام شده میزان تولید شیر استان در پایان امسال به ۴۰۰ هزار تن خواهد رسید.

او راه‌اندازی واحدهای راکد و غیرفعال، افزایش بهره‌وری، اصلاح نژاد گاوهای شیری صنعتی و نیمه صنعتی و ایجاد و توسعه واحدهای پرورش گاو شیری را از برنامه‌های استان برای افزایش تولید شیر خام ذکر کرد.

وی همچنین میزان تولید گوشت قرمز استان در پایان سال گذشته را نیز ۴۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: این میزان تا پایان امسال به ۴۵ هزار تن خواهد رسید.

احیای واحدهای فعال یکی از دلایل افزایش تولید

او برگرداندن واحدهای غیرفعال به بخش تولید، بهبود مدیریت واحدهای پرورش دام، تأمین نیازهای علوفه واحدهای پرواربندی، بهبود جایگاه نگهداری دام و ایجاد و توسعه پرواربندی صنعتی، روستایی و عشایری را از برنامه های حوزه دامپروری استان برای افزایش تولید گوشت قرمز دانست.

وی همچنین در ادامه میزان تولید گوشت مرغ استان در پایان سال گذشته را نیز ۷۲ هزار تن عنوان کرد و افزود: این میزان تولید تا پایان امسال به ۸۵ هزار تن خواهد رسید.

خانی همچنین با بیان اینکه در پایان سال گذشته ۱۲ هزار تن تخم مرغ در استان تولید شد، گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده میزان این تولیدات تا پایان امسال به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن می‌رسد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه در ادامه اظهارداشت: استفاده از تمام ظرفیت‌های پرورش طیور و ایجاد و توسعه واحدهای پرورش مرغ گوشتی و تخمگذار از جمله اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان برای افزایش میزان تولیدات گوشت مرغ و تخم مرغ در سال جاری است.

وی میزان تولید عسل کرمانشاه در سال گذشته را نیز پنج هزار و ۴۵۵ تن عنوان کرد و افزود: این میزان تا پایان امسال به هفت هزار تن خواهد رسید.

وی ادامه داد: افزایش میزان تولید عسل استان با افزایش بهره وری کلنی‌های موجود و خرید و پرورش ملکه زنبور عسل دنبال خواهد شد ضمن اینکه با ایجاد زنجیره ارزش عسل در استان امید به افزایش میزان تولیدات عسل استان داریم.

به اعتقاد کارشناسان هرگونه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در استان کرمانشاه می تواند به ایجاد اشتغال پایدار، رونق اقتصادی، افزایش سطح درآمد کشاورزان و بهبود وضعیت معیشتی این قشر منجر شود و در مجموع رونق اقتصادی بخش کشاورزی می تواند به بهبود وضعیت زندگی مردم استان منجر شود.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.