سالانه ۵۵۰ هزار تن محصولات دامی در کرمانشاه تولید می‌شود

کرمانشاه - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه اعلام کرد: میزان تولیدات دامی سالانه در این استان بیش از ۵۵۰ هزار تن است.

"سیروس نوروزی" روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیش از ۴۰۰ هزار تن شیر، ۴۰ هزار تن گوشت قرمز، بیش از ۷۰ هزار تن گوشت مرغ، ۱۱ هزار تن تخم مرغ و هشت هزار تن عسل سالانه در این استان تولید می‌شود.

وی اظهار کرد: استان کرمانشاه به واسطه شرایط طبیعی و برخورداری از زیرساخت‌های حوزه دامپروری جزو استان‌های شاخص کشور از حیث تولیدات دامی است و به جزء تخم مرغ، تامین کننده بخشی از نیازهای محصولات دامی استان‌های دیگر هم هست.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه، با بیان اینکه در واحدهای دامداری استان خیلی بیشتر از نیاز مردم این منطقه شیر تولید می‌شود، گفت: اغلب کارخانجات شاخص کشور قراردادهایی با دامداران کرمانشاه برای خرید شیر دارند و این موضوع نشان از ظرفیت‌های این استان در زمینه تولید شیر در کشور دارد.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های کرمانشاه در زمینه تولید دام گفت: سالانه بیش از ۵۰۰ هزار راس دام از این استان به استان‌های دیگر مثل تهران، مرکزی، قم، اصفهان صادر می‌شود.

نوروزی اضافه کرد: در پی این هستیم که دام تولیدی در استان را به شکل لاشه دام صادر کرده تا بتوانیم ضمن کمک به امر اشتغالزایی، ارزش افزوده بیشتری از قِبَل تولید دام برای استان ایجاد کنیم.

وی همچنین با اشاره به پتانسیل‌های خوب کرمانشاه در زمینه تولید مرغ در کشور گفت: با برخوردرای از ۵۵۰ واحد مرغداری فعال، میزان مرغ تولیدی در استان مازاد بر نیاز استان است و ظرفیت تولید گوشت مرغ استان تقریبا ۲ برابر نیاز استان است.

نوروزی در ادامه با اشاره به اینکه استان کرمانشاه قطب تولید عسل در کشور است، گفت: در سرشماری سال ۱۴۰۱ تعداد بهره برداران زنبور عسل استان بیش از چهار هزار نفر اعلام شد که نسبت به آخرین سرشماری صورت گرفته در دوران قبل از کرونا افزایش قابل توجهی را داشت.

نوروزی با بیان اینکه استان کرمانشاه ۶۴۴ هزار کندوی زنبور عسل دارد، گفت: سال گذشته هشت هزار تن عسل در استان کرمانشاه تولید شد.

وی افزود: علاوه بر عسل، محصولات دیگری مثل ژل رویال، موم و زهر نیز در کرمانشاه تولید می‌شود.

به گزارش ایرنا، در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.

استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.

در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.

در این استان همچنین ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.

در کرمانشاه سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل تولید می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha