دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز یکشنبه به نقل از دکتر شاپور بدیعی گزارش داد: بیشتر زائران و مسافران اطلاعی از برنامه نظام ارجاع بیماران کرونایی این دانشگاه ندارند و به طور مستقیم به بیمارستانها و مراکز درمانی مشهد مراجعه میکنند.
وی افزود: حضور زائران و عدم رعایت نظام ارجاع از مهمترین عوامل ازدحام در مراکز درمانی به شمار میرود.
جانشین رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ستاد مبارزه با کرونا ادامه داد: با راهاندازی مجدد سامانه پاسخگویی ۱۹۱ از روز گذشته روند مراجعه بیماران سرپایی به مراکز درمانی کاهش یافته است.
وی گفت: در حال حاضر بیش از ۸۴۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند که از این تعداد ۲۲۰ نفر در بخشهای مراقبتهای ویژه میباشند.
دکتر بدیعی افزود: روزانه ۸۵ بیمار بهبود یافته کرونایی از بیمارستانهای زیر پوشش این دانشگاه مرخص میشوند.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیماران مبتلا به ویروس کرونا فقط در بیمارستانهای شریعتی و امام رضا (ع) بستری میشوند و سایر مراکز درمانی مشهد به بیماران غیرکرونایی اختصاص یافته است.
مسوول کارگروه مراقبت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رویکرد دانشگاه این است که همزمان با ارائه خدمات به بیماران کووید ۱۹ روند ارائه خدمات به بیماران غیرکرونایی نیز به شکل مطلوب انجام شود.
وی با قدردانی از بخش خصوصی در همراهی و کمک به این دانشگاه در مسیر مبارزه و مدیریت بیماری کووید ۱۹ افزود: تاکنون حدود ۱۰ درصد از کارکنان بخش خصوصی خدمات رسانی به بیماران کرونایی در بخش دولتی را انجام دادهاند.
حدود ۸۰ درصد جمعیت خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و بقیه جمعیت این استان در ۱۷ شهرستان، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور هستند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاوه بر کلانشهر مشهد، ۱۳ شهرستان دیگر در استان خراسان رضوی را زیر پوشش دارد.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۵۷ هزار و ۳۰۳ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و این بیماری تاکنون جان ۱۲ هزار و ۸۲۹ تن را در کشور گرفته است.
همچنین تاکنون ۲۱۹ هزار و ۹۹۳ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.