غلامرضا بابایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در سال گذشته با وجود تحریم و مشکلات اقتصادی حجم سرمایه گذاری در بخش معادن استان ۴۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته بود، افزود: طی یک سال گذشته، در بخش معادن و سنگهای معدنی، تزیینی و مصالح کوهی این استان بالغ بر ۳۵۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۴۷۰ معدن در استان فعال بود، اظهار داشت: با پیگیری سازمان صنعت، معدن و تجارت، امسال تعداد معادن دارای پروانه بهره برداری استان به ۴۸۵ معدن رسیده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی گفت: ذخیره قطعی معادن در این استان بیش از یک میلیارد و ۲۱۴ میلیون تُن برآورد شده و سالانه بیش از ۱۷ میلیون تُن انواع مواد معدنی در استان استخراج میشود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۳۶ هزار و ۶۶۷ میلیارد ریال در زمینه معادن استان سرمایهگذاری شده، افزود: هماکنون ۵۱ نوع ماده معدنی درآذربایجانغربی شناسایی و کشف شده که با این آمار، این استان به لحاظ تنوع ماده معدنی در جایگاه سوم کشور قرار دارد.
بابایی اظهار داشت: از جمله مواد معدنی شناسایی شده در آذربایجان غربی می توان به انواع سنگهای زینتی، طلا، تیتان، باریت، سیلیس و پوکه معدنی اشاره کرد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی با اشاره به اینکه عمده مشکل بخش معدن مساله خام فروشی و کمبود واحدهای سنگبری بزرگ مقیاس استانی است، گفت: در سال جهش تولید برای حمایت از واحدهای معدنی و جلوگیری از خام فروشی و تشویق و ترغیب بهره برداران برای احداث واحدهای سنگبری و فرآوری، پیگیری برای احداث ۲ واحد سنگبری بزرگ مقیاس و اعطای تسهیلات بانکی برای توسعه واحدها و نوسازی ماشین آلات را در دستور کار قرار داده ایم.
تهیه و تدوین ضوابط و مقررات مربوط به حوزه صنعت، معدن و تجارت از جمله ضوابط تاسیس و بهرهبرداری از واحدهای صنعتی و معدنی و تجاری، معافیتهای مالیاتی، ضوابط هدایتی و حمایتی مرتبط با کالا و خدمات و تولید و تجارت و نظامات و مقررات ناظر بر قوانین صادرات و واردات، قانون نظام صنفی، قانون معادن، قانون تجارت، قانون نظام مهندسی معدن، قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان و سایر قوانین ذیربط و نظارت بر اجرای آنها بر عهده این سازمان قرار دارد.