پريسا عابدپور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: 468 معدن در آذربايجان غربي فعال است و پنج هزار و 122 نفر به صورت مستقيم در معادن اين استان مشغول فعاليت هستن.
وي با اشاره به اينكه ظرفيت استخراج معادن استان 16 ميليون تن است، بيان كرد: ذخيره قطعي معادن آذربايجان غربي در حال حاضر به يك ميليارد و 137 ميليون و 229 هزار تن مي رسد.
وي اضافه كرد: سالانه 947 هزار تن سنگ طلا از سه معدن و 535 هزار تن سنگ تزييني از 22 معدن آذربايجان غربي برداشت مي شود.
معاون معدن و صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي گفت: طي سال گذشته 23 ميليون و 827 هزار و 753 كيلو گرم انواع مواد معدني به ارزش سه ميليون و 947 هزار و 173 دلار از مبادي گمركي اين استان صادر شده است.
عابدپور با اشاره به اجراي طرح هاي فرآوري معدني طي سال هاي اخير در آذربايجان غربي اظهار داشت: در حال حاضر سه واحد فرآوري در شمال و جنوب استان فعال است كه چيني پيرانشهر، تراورتن تكاب و مرمريت پلدشت را شامل مي شود.
وي اعلام كرد: راه اندازي 2 واحد فرآوري سنگبري در شمال و جنوب استان با 600 و 400 ميليارد ريال در برنامه قرار دارد كه پيگيري آن از سال 1396 آغاز شده و در حال حاضر در حال انعقاد قرارداد هستيم.
به گزارش ايرنا بخش معدن و صنايع پايين دستي آن محور توسعه آذربايجان غربي به شمار مي رود و اما معادن سنگ اين استان با مشكلات عديده اي چون خام فروشي و نبود بازار مواجه است.
اعطاي تسهيلات با بهره بانكي پايين جهت سرمايه در گردش و همچنين نوسازي ماشين آلات معدني براي بهبود عملكرد معادن اين استان ضروري است.
آذربايجان غربي از وضعيت مناسبي در زمينه ذخاير معدني برخوردار است اما هنوز تا بهره برداري مطلوب از ظرفيت هاي بخش معدن و صنايع معدني راهي طولاني در پيش دارد.
محدوده آذربايجان غربي تحت پوشش سه زون از زون هاي بيست گانه اكتشاف سيستماتيك كشور شامل ' اشنويه – خوي'، 'مريوان – مهاباد' و شاهين دژ – ماهنشان' قرار گرفته است.
9918/2093
اروميه- ايرنا- معاون معدن و صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي با اشاره به اينكه 68 نوع ماده معدني در كشور شناسايي شده است، اضافه كرد: 51 نوع از اين تعداد در آذربايجان غربي وجود دارد كه در مرحله اكتشاف و بهره برداري است.