فاطمه فرهادی بانوی کارآفرین دارابی است. او در دوره پنجم انتخاب زنان کارآفرین برتر کشور که از سوی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده صورت گرفت، باعنوان ۱۰ بانوی برتر بخش شهری معرفی شد.
این کارآفرین که در زمینه تولید کیف اشتغالزایی ایجاد کرده است، در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در معرفی خود گفت: اصالتاً زاده روستای لایزنگان داراب در جنوب شرق استان فارس هستم و از کودکی علاقه خاصی به حرفه کیفدوزی داشتم تا اینکه ازدواج کردم و پس از آن نیز همچنان به این حرفه اهتمام ورزیدم.
فرهادی با اشاره به اینکه کسب و کار عمده در شهرستان داراب کشاورزی است، بیان کرد: در ۱۰ سال گذشته بسیاری از خانوادهها بهدلیل خشکسالی و کمبود آب به شهر مهاجرت کردند و از همین رو فشار اقتصادی بسیاری از آنها را دچار فقر کرد.
او در وضعیت یادشده، با همکاری همسرش به مهارتآموزی رسمی از فنی وحرفهای پرداخت و تصمیم گرفت کارگاه کیفدوزی راهاندازی کند؛ بنابراین با سرمایه اولیه حدود ۲۰میلیونتومان در سال ۱۳۹۰ و اشتغال دو نفر کسب و کارش را دایر کرد و تا به امروز ۳۳ نفر از بانوان سرپرست خانوار یا افرادی که به هر نحوه به شغلی نیاز دارند، بهصورت مستقیم در حوزه تولید کیفهای چرمی و مدرسهای در کارگاه او فعالیت میکنند.
این بانوی کارآفرین ابراز داشت: در همین زمینه به بیش از ۳۰۰ نفر در محیط کار و بهصورت رایگان آموزش دادم که موفق به اخذ مدرک فنی و حرفهای در حوزه کیفدوزی شدند.
شیوع کرونا همچنان که بسیاری از کسب و کارها را تحت تاثیر قرار داد، بر روند فعالیتهای فرهادی نیز تاثیرگذار بود، او با همهگیری بیماری و نیاز به وسایل بهداشتی و محافظتی بهصورت رایگان و جهادی به عرصه تولید ماسک و گان وارد شد و در دوره نخست شیوع بیماری حدود ۲۴هزار ماسک و گان تولید کرد و هماکنون نیز روزی هزار عدد ماسک با همیاری بانوان کمتربرخوردار همشهریاش، تولید و بستهبندی میکند.
فرهادی از وضعیت نامطلوب تولید در دوران کرونا یاد کرد و با بیان اینکه امروز ماسک از نان شب برای هر ایرانی واجبتر است، عنوان کرد: با این حال، تهیه مواد اولیه همچون پارچه برای تولید ماسک بهسختی ممکن است، زیرا فروشنده مبلغ را نزد خود نگه میدارد و با گذشت مدتی، آن را به نرخ روز ارائه میدهد یا جنس را تحویل نمیدهد.
او بیان داشت: با وجود پیوستن به صف تولید ماسک و گان از نخستین روزهای شیوع بیماری، از تسهیلات کرونا برخوردار نشدهام؛ این در حالی است که تمام مسوولان شهرستان نیز از میزان فعالیتهایمان آگاهی دارند، در این زمینه توقعی نداریم اما احترام به تولیدکننده و ارائه خدمات به افرادی که واقعا قصد چرخاندن چرخهای تولید را دارند، مهمترین گام در عرصه رونق اقتصادی است.
این بانوی کارآفرین حضور فعال زنان در عرصه اقتصادی و کارآفرینی را با دوران جنگ مقایسه کرد و گفت: زنان در شیوع کرونا همچون چهل سال پیش جهادگرانه در کنار مردان تلاش میکنند و از هیچ خدمتی فروگذار نیستند.
او درباره دشواریهای تولیدکننده بودن گفت: بزرگترین مشکل هر تولیدکننده، ورود بیضابطه کالای خارجی است. سرمایهگذار داخلی نیازمند روزنهای امیدواری است تا بتواند اشتغال ایجاد کند، زیرا بیکاری افکار را مسموم و جامعه را ناامید میسازد.
فرهادی افزود: در زمینه تولید کیف سعی کردیم با قیمتی مناسب و استفاده از مواد اولیه کاملا ایرانی، کالایی مرغوب به مشتریهایمان ارائه دهیم اما اجناس بی کیفیت خارجی بازار را خراب کرده است؛ با این حال تمرکز ما ارائه کالا با حداقل سود است تا تقاضا بیشتر باشد و این روش را به همه تولیدکنندگان پیشنهاد میکنم زیرا دستکم تقاضا را دوبرابر میکند.
این کارآفرین از دشواری دسترسی به تسهیلات یاد کرد و ابراز داشت: نوسان قیمتها بسیار زیاد است و برخورداری از تسهیلات آسان نیست و این موضوع در کنار قاچاق کالای خارجی بزرگترین دغدغه تولیدکنندگان است.
پیشنهاد فرهادی به مسوولان برای رونق تولید، ارائه تسهیلات با سود کم و با کمترین بروکراسی اداری است؛ همچنین این بانوی کارآفرین معتقد است با در پیش گرفتن این رویه تحریمها تاثیری در روند تولید داخلی نخواهد داشت.
او هدف خود را افزایش ظرفیت اشتغال در کارگاه تولیدیاش عنوان کرد و گام بعدیاش در عرصه اقتصادی را صادرات برشمرد.
فرهادی با بیان اینکه مسوولان در شهرستان داراب و استان فارس در زمینه اشتغال بانوان از زنان حمایت میکنند، گفت: بازدیدهای آنان از کارگاه و سرکشی مداوم آنها باعث دلگرمی است و به ما یادآور میشود که تنها نیستیم.
پنجمین دوره گزینش زنان کارآفرین برتر با آرای مردمی از اسفند سال ۱۳۹۷با ایجاد سامانه انتخاب برترین کارآفرینان زن به همت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری آغاز شد. نتیجه این طرح در اردیبهشت، شهریور, دیماه ۱۳۹۸ و فروردین و تیرماه ۱۳۹۹ معرفی ۱۰۰بانوی کارآفرین بخش شهری و روستایی کشور بود.