بندرعباس- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: پادتن ضد ویروسی که در پلاسمای خون بهبود یافتگان کووید ۱۹ موجود است، می تواند در نجات جان بیماران مبتلا مفید و موثر واقع گردد.

دکتر حسین فرشیدی شامگاه سه شنبه با اشاره به بهره برداری از بخش پلاسما فرز بهبود یافتگان کووید 19 در مرکز انتقال خون بندرعباس، افزود: بهترین زمان برای اهدای پلاسمای بهبودیافتگان، ۲۸ روز بعد از بهبودی کامل است تا در این فاصله زمانی مطمئن شویم که آن‌ها دیگر ناقل نیستند و می توانیم بدون هیچ دغدغه ای آن‌ها را به مراکز اهداء فراخوانیم.

وی تاکید کرد: از افرادی که مدت ۲۸ روز از زمان رهایی کامل آنها از کووید ۱۹ گذشته و به عنوان بهبودیافتگان این بیماری محسوب می شوند، تقاضا می کنیم که به شکرانه بازیابی سلامتی شان و کمک به افراد مبتلا، به مرکز انتقال خون بندرعباس مراجعه و پلاسما اهدا کنند.

دکتر فرشیدی تاکید کرد: افراد بهبود یافته از بیماری کرونا اطمینان خاطر داشته باشند که اهدای پلاسما بعد از بهبودی به هیچ عنوان سیستم ایمنی بدنشان را تضعیف نخواهد کرد و با اطمینان خاطر برای نجات بیماران و اهدای پلاسما اقدام کنند.

براساس استانداردهای جهانی بهبودیافتگان کرونا، یک ماه بعد از بهبودی کامل و با توجه به شرایط بالینی می توانند خون یا پلاسمای خود را اهدا کنند. از آنها ۵۰۰سی سی پلاسما گرفته می‌شود و پلاسمای اهدایی آنها منجمد و بعد از غربالگری و تست سلامت ذخیره می‌شود و به مراکز درمانی که درخواست کننده این پلاسما برای درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا باشند، ارسال می شود و در اختیار آنها قرار می گیرد.

به گفته کارشناسان بهداشتی و متخصصان علم پزشکی همه بهبود یافتگان کووید ۱۹ شرایط اهدای پلاسما را ندارند که از جمله آنها می توان به کسانی که فشار خون، دیابت یا برخی بیماریهای دیگر زمینه ای دارند، اشاره کرد.

در خانم ها فقط آنهایی که سابقه بارداری نداشته و یا مجرد هستند و همچنین آقایان بین سنین ۱۸تا ۶۰ سال برای اهدای پلاسما در اولویت قرار دارند.

سازمان انتقال خون ایران بر اساس اساسنامه متولی تهیه و توزیع خون و فرآورده های آن برای مصرف در بیماران است و باید خون و فرآورده های خون برای شرایط ویژه را داشته باشد و به عنوان یک وظیفه سازمانی از اوایل اردیبهشت ماه امسال شروع به جمع آوری پلاسمای بهبود یافتگان نموده است.