در ماه جاری با توجه به تاکید وزرات بهداشت مبنی بر استفاده از ماسک برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا دیده می شود که استفاده از این ابزار برای همه سنین و کودکان بالای ۲ سال اجباری شده است.
ضرورت استفاده از ماسک این روزها به حدی است که تنها راه پیشگیری از انتشار کرونا اعلام شده و باید در میان کودکان و نونهالان را فراموش نکرد و با سهل انگاری و این باور که کودکان کرونا نمیگیرند آنها را قربانی نکرد.
بر خلاف تصور مردم، کودکان به کرونا مبتلا میشوند و میتوانند بهعنوان یک ناقل بدون علامت یا علامتهای غیراختصاصی ویروس را در جامعه منتشر کنند.
دیدن این تصویر که والدین هنگام بیرون آمدن از منزل ماسک زده و کودکان بدون ماسک همراه آنها هستند صحنه دردناکی است که سهل انگاری و بی توجهی برخی والدین را به سلامت کودکانشان به نمایش گذاشته است.
شنیدن خبر ابتلای ۱۶ کودک ایلامی به ویروس کرونا خبر نگران کننده ای بود که موجی از استرس و دلهره را در بین خانواده ایجاد و موجب شد تا بسیاری از مردم استفاده از ماسک را برای کودکان خود ضروری دانسته و تجدید نظری بر تقویت قرنطینه خانگی آنها داشته باشند.
با گرم شدن هوا و کاهش حساسیت مردم به رعایت پروتکل بهداشتی شاهد حضور کودکان در پارکها، مراکز تفریحی و فضاهای بیرون از منزل هستیم و که خود عاملی برای افزایش آمار کودکان مبتلا به کووید ۱۹ است.
اگر چه تحقیقات نشان داده که ممکن است کودکان مبتلا به کرونا دارای هیچ علائمی نباشند، اما این کودکان میتوانند بیماری را به خانواده و افرادی که با آنها در ارتباط هستند انتقال دهند.
با جولان ویروس کرونا و رسیدن وضعیت بسیاری از استانهای کشور به مرز هشدار و قرمز ضروری است خانواده ها تجدید نظری دوباره بر قرنطینه کودکان و جلوگیری از حضور آنها درکوچهها و پارکها داشته باشند.
روزهای اول ورود ویروس کووید ۱۹، این ویروس مخصوص بزرگسالان بود و بین عموم مردم این موضوع جا افتاده بود کرونا با کودکان رفیق است و به آنها کاری ندارد! اما در فاصله کمی یافتههای تحقیقاتی و میدانی، روایت دیگری از ارتباط این ویروس با کودکان حکایت کرد؛ اگرچه به شدت کمتر اما با این گروه سنی هم شوخی ندارد و میتواند آنها را نیز زمینگیر کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هشدار نسبت به امکان ابتلای کودکان به کرونا به خانوادهها توصیه کرد: فرزندان خود را جز در مواقع ضروری از خانه خارج نکنند و کمتر در اجتماعات حضور یابند.
دکتر رکسانا منصور قناعی فوق تخصص عفونی اطفال به نوپدید بودن ویروس کووید ۱۹ براین باور است در اوایل شیوع این بیماری تعداد کودکان علایم دار نسبت به بزرگسالان کمتر بود، انتظار می رفت بزرگسالان علایم شدیدتر و بیشتری داشته باشند و مرگ و میر در آنها بالاتر باشد.
وی اعتقاد دارد، گرچه در اوایل شیوع این بیماری در کودکان علائم بیماری، بستری و مرگ و میر نسبت به بزرگسالان بسیار کمتری دیده می شد، اما این به آن معنا نبود که کودکان دچار نوع بیعلامت و کمعلامت بیماری نمی شوند.
علائم ابتلا به کرونا در کودکان
پزشک فوق تخصص کودکان گفت: در بسیاری از موارد دیده شده کودکان به بیماری کرونا میشوند و گرفتاری آنقدر شدید است که آنها را به بیمارستان میکشاند، به همین دلیل رعایت قرنطینه و در خانه ماندن، اصول بهداشتی، استفاده از ماسک و شستن دستها همانطور که به افراد بالغ توصیه و هشدار داده میشود، باید در کودکان نیز رعایت شود و این تصور که کودکان به کرونا مبتلا نمیشود، بسیار غلط است.
کامران سبزیان افزود: شستن دستها رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و ماندن در خانه برای کودکان نیز بسیار مهم است.
وی بیان کرد: در کودکان علائم غیر اختصاصی است و میتواند مانند افراد بالغ به صورت تب، بدندرد، درگیری عفونتهای تنفسی مانند عفونت ریه و با سرفه مراجعه کنند یا میتواند به صورت دلدرد، اسهال و استفراغ به بیمارستان مراجعه کنند.
سبزیان اضافه کرد: پیشگیری بهترین راه است و توصیه می شود کودکان در خانه بمانند و اگر به هر دلیلی خانواده خواستند کودکان خود را بیرون ببرند حتماً از ماسک استفاده کنند.
۷۰ درصد بیماران کرونایی در آیین های عزا وشادی مبتلا میشوند
رییس شبکه بهداشت و درمان بروجرد معتقد است: ۷۰ درصد افراد مبتلایان به کرونا در مراسمات عروسی و عزا شرکت کرده و مبتلا میشوند.
دکتر محمد کاکاوند کاهش ویروس کرونا را رعایت دقیق پروتکل های الحاقی دانسته و بیان کرد: تا زمانی که مردم رعایت نکنند پیروز نخواهیم شد.
وی ادامه داد: بیاییم از در آغوش کشیدن و بوسیدن نوزادان و کودکان اجتناب کرده و از بردن کودکان به مکانهای شلوغ و پرتردد مانند پارکها و خیابان مهمانی و تولد و عروسی پرهیز نموده و به کودکان خود نحوه استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده و فاصله گذاری اجتماعی را آموزش دهیم.
رییس شبکه بهداشت و درمان بروجرد بیان کرد: قبول کنیم تجمع کودکان کنار هم یک زنگ خطر جدی برای ابتلای کودکان به ویروس کرونا است و مرگ و میر کودکان بر اثر کرونا زنگ خطری است تا خانواده بیش از پیش نسبت به آموزش پروتکلهای بهداشتی در فرزندانشان حساس باشند و هیچ کودکی بدون ماسک در بیرون از منزل و اماکن شلوغ و پر تردد قرار نگیرد.