تهران- ایرنا- مقام ارشد و قدیمی کمیته بین المللی المپیک می‌گوید که در صورت عدم برگزاری المپیک به تعویق افتاده توکیو در سال آینده به دلیل پاندمی کرونا، المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن نیز قربانی بعدی پاندمی خواهد بود.

در صورتی که واکنس کرونا کشف نشود و کشورها قادر به مهار پاندمی نباشند، کمیته بین المللی المپیک یک بار دیگر تصمیم به تعویق یا لغو المپیک توکیو خواهد گرفت.

«دیک پوند» عضو کهنه‌کار این نهاد بین المللی گفت که این اتفاق به احتمال فراوان پروژه لغو بازی های زمستانی پکن را کلید خواهد زد. المپیک زمستانی پکن قرار است چهارم تا بیستم فوریه ۲۰۲۲ یعنی درست ۶ ماه پس از المپیک توکیو برگزار شود؛ المپیکی که قرار است با برنامه جدید از ۲۳ جولای تا ۸ آگوست ۲۰۲۱ به میزبانی ژاپن انجام شود.

پوند در گفت‌وگو با رویترز اظهار داشت: با صرف نظر کردن از جنبه سیاسی موضوع در حال حاضر، می‌توان اینگونه گفت که مسئله کووید در جولای و آگوست سال آینده در توکیو با ما است و سخت است که تصور کنیم پنج ماه بعد در همان منطقه هیچ اثر ثانویه ای از پاندمی وجود نداشته باشد.

این در حالی است که المپیک پکن علاوه بر این، می‌تواند به واسطه چندین مواجهه سیاسی از جمله شرایط پرنوسان و بی‌ثبات فزاینده حاکم بر هنگ کنگ و انتخابات آمریکا دچار پیچیدگی شود؛ انتخاباتی که مناسبات چین و آمریکا می‌تواند به یکی از موضوعات مهم دخیل در آن بدل شود.

«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا پاندمی را «ویروس چینی» نامیده و پکن را به دلیل پدیدار شدن نخستین مورد ابتلا در شهر ووهان، مقصر این بحران می‌داند.

پوند که وکیلی کانادایی بوده و هم به عنوان قائم مقام کمیته بین المللی المپیک و هم در کسوت رییس سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ انجام وظیفه کرده است، پیش بینی می‌کند که سناریوهای متفاوتی قابل رخ دادن است.

یکی از این سناریوها تحریم رقابت‌ها از سوی آمریکا نیست بلکه ممنوعیت شرکت آمریکایی‌ها در تورنمنت از سوی چینی‌ها است اگر واشنگتن نتواند پاندمی را تحت کنترل درآورد.

پوند در این باره گفت: دست کم یک بخش از آمریکا در حال تدارک کمپین انتخاباتی کاملا ضدچینی است. اگر شما یک تئوریسین توطئه باشید، شاید بگویید که سازمان بهداشت جهانی به شدت تحت نفوذ چین بوده و آنها نمی‌توانند بدون پوزخندی که جلب توجه نکند به نشست سازمان بهداشت جهانی بروند؛ نشستی که آمریکا دیگر عضوی از آن نیست و می‌گویند شرایط بهداشتی مثبتی در آمریکا وجود ندارد.

وی ادامه داد: این احتمال وجود دارد که بیشترین تعداد موارد ابتلا در آمریکا باشد و پذیرفتن آمریکایی‌ها در چین امری خطرناک خواهد بود. البته این یک فرض افراطی است. یک عالمه اتفاقات عجیب و غریب می‌تواند رخ دهد.

پوند تاکید کرد: احتمالا موضوع چین در نشست بعدی کمیته بین المللی المپیک که فردا (جمعه) برگزار می‌شود، مورد بحث قرار نمی گیرد و اکثر گزارش‌ها و نگرانی‌ها به المپیک توکیو و مدیریت آن مربوط خواهد بود. در حال حاضر بحث پکن روی میز نیست و مطرح کردن آن در شرایط فعلی، موضوعی پیچیده و غیرضروری است.