منصور رضوانی جلال روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در ۱۴ استان کشور به صورت آزمونه اجرای طرح کشاورزی حفاظتی با عنوان گندم بنیان و افزایش عملکرد در حال اجرا است که همدان یکی از استانهای موفق در اجرای این طرح است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی همدان ادامه داد: سال گذشته در ۷۰ هزار هکتار از اراضی این استان طرح کشاورزی حفاظتی اجرا شده است.
وی افزود: در برنامه ششم توسعه برای حفظ منابع، کشاورزی حفاظتی مطرح شد که بر اساس آن تا پایان این برنامه سه میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور به روش حفاظتی کشت شود که اجرای این طرح نقش مهمی در جلوگیری از فرسایش خاک دارد.
رضوانی جلال یکی از مهمترین چالشهای بزرگ بخش کشاورزی را ناپایداری ذکر کرد و گفت: یکی از اولویتهای کنونی کشاورزی در راستای سیاستهای توسعه پایدار حفظ منابع آب و خاک است.
وی با بیان اینکه برداشت محصول با افزایش راندمان و کاهش مصرف آب نابودی منابع و خاک را در پی داشته است افزود: در همین راستا کشاورزی حفاظتی در برنامه ششم توسعه دیده شده و همدان نیز در راستای برنامه پیش میرود.
رضوانی جلال ادامه داد: کشت محصولات زراعی با هدف افزایش بهرهوری از منابع طبیعی (آب و خاک) استان اولویت برنامههای کاری این سازمان است.
وی خاطرنشان کرد: میزان تولید محصولات کشاورزی از ۳.۷ میلیون تن در سال ۱۳۸۳ به بیش از پنج میلیون تن در سال جاری رسیده، در حالی که سطح زیر کشت افزایشی نداشته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی همدان تاکید کرد: بدون تردید بخش کشاورزی مهمترین بخش تولیدی و اقتصادی استان است که ضمن تامین غذای موردنیاز جامعه درصد بالایی از سهم اشتغال، سرمایه گذاری و تولید را در اختیار دارد.
رضوانی جلال افزود: با توجه به اینکه این بخش همواره تحت تاثیر عوامل مختلف طبیعی و اجتماعی دستخوش چالش بوده بنابراین حفظ، توسعه و پایداری تولید و اشتغال در این حوزه نیازمند مدیریتی فراگیر و دانش محور است.
وی ادامه داد: خرد بودن اراضی، پراکندگی واحدهای بهره بردار، بالا بودن متوسط سن و پایین بودن سطح سواد بهره برداران و محدودیت منابع آبی از موانع و مشکلات عمده بخش کشاورزی استان همدان است.
استان همدان با مساحت یک میلیون و ۹۴۹ هزار هکتار، دارای ۳۹ تا ۴۰ درصد کاربری بخش کشاورزی است و در بخش زراعی سه میلیون و ۵۵۱ هزار تن محصول تولید می کند.