به گزارش خبرگزاری افه، برخی شهرهای اسپانیا از جمله مادرید، بارسلونا و والنسیا دیروز (یکشنبه) صحنه تظاهرات صدها نفر از پناهجویانی بودند که خواستار سر و سامان بخشیدن به شرایط مهاجران غیرقانونی، ثبت نشده و بدون مدارک شناسایی شدند؛ تسهیل شرایط سختگیرانه قانون مهاجرت به اسپانیا و همچنین پایان بخشیدن به اخراج و بازگرداندن مهاجران از دیگر مطالبات معترضان بود.
در حالی که اسپانیا یکی از اصلیترین مقاصد دنیا در ورود مهاجران غیرقانونی و بدون مدارک شناسایی است که سوار بر قایق یا با پریدن از حصارها و یا حتی ورود از طریق پروازهای بدون ویزا خود را به این کشور اروپایی میرسانند اما برخورد دولت اسپانیا در بازگرداندن این مهاجران در مقایسه با بسیاری از کشورها، سختگیرانه نبوده و منعطفتر است.
با این وجود برخی سازمان ها در این کشور با انتشار بیانیه ای از دولت مرکزی خواستند تا با توجه به وضعیت وخیم بهداشتی حاکم بر کشور، نسبت به سازماندهی سریع و بی قید و شرط پناهجویان غیر قانونی، کارگران مهاجر و بی خانمانها که بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند، اقدام کند.
در تازه ترین مورد از تلاقی بحران کرونا و مهاجرت، دیروز (یکشنبه) نتایج آزمایش پی سی آر تشخیص کرونای ۴۶ نفر از ۶۱ مهاجری که روز جمعه سوار بر قایق از «صحرای غربی» آفریقا به سواحل «فوئرته ونتورا» در جزایر قناری اسپانیا رسیدند، مثبت اعلام شد؛ پناهجویان به بندر «روساریو» منتقل شدند و تصمیم گیری نهایی در مورد آن ها بر عهده پلیس اسپانیا خواهد بود. با تایید ابتلای این گروه ۴۶ نفر، شمار مبتلایان به کرونا فقط در منطقه فوئرته ونتورا به ۷۷ نفر رسید.
دامنه تهدید مهاجران غیر قانونی به اسپانیا در حالی از بحرانی اجتماعی به بحرانی بهداشتی تبدیل شده است که «براس تروخییو» مشاور بهداشت دولت محلی جزایر قناری از دولت مرکزی خواست با اتخاذ تدابیری از ورود سیل پناهجویان به این منطقه جلوگیری کرده و همچنین نام مهاجران مبتلا به کووید-۱۹ را از آمارهای رسمی کشور خارج کند.
به گزارش منابع خبری، از سال ۱۹۹۴ میلادی مهاجرت های غیر قانونی از کشورهای آفریقایی به جزایر قناری آغاز شد؛ بیشتر پناهجویان علاقمند رفتن به اسپانیا از کشورهای ونزوئلا، کلمبیا و آمریکای مرکزی هستند. بر اساس آخرین اطلاعات سازمان مهاجرت اسپانیا، شمار مهاجرانی که تا پایان ۲۰۱۹ میلادی از مبادی غیر قانونی وارد این کشور شدند، حدود ۴۷۰ هزار نفر ثبت شده است که ۲۰ درصد این جمعیت را پناهجویان ونزوئلایی تشکیل میدهند.
با وجود اینکه کشورهای اتحادیه اروپا تلاش میکنند درهای خود را به روی پناهجویان بسته نگاه دارند، بحران افزایش موج مهاجرت به سوی این کشورها همچنان رو به افزایش است و شیوع بیماری کووید-۱۹ نیز بر شدت این بحران افزوده است.
براساس اطلاعات سازمان بینالمللی مهاجرت، شمار مهاجرانی که در سالهای اخیر وارد اسپانیا شدند، تقریبا نیمی از شمار کل مهاجران غیرقانونی را تشکیل میدهند که از طریق مدیترانه به کشورهای اروپایی رسیدند؛ به گونهای که اسپانیا به دروازه اصلی ورود مهاجران غیرقانونی که از آفریقا میآیند تبدیل شده و به طور چشمگیری از کشورهایی همچون ایتالیا، یونان، قبرس و مالت سبقت گرفته است.
چندی پیش، دفتر پشتیبانی پناهندگی اتحادیه اروپا از افزایش ۱۱درصدی میزان تقاضای پناهندگی در میان کشورهای عضو این اتحادیه در سال ۲۰۱۹ میلادی خبر داد و اعلام کرد: انتظار میرود این روند صعودی با وجود شرایط همهگیری کرونا ادامه یابد.