حمیدرضا الوند روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این گزارش و شکایتها مربوط به حوزهها آسیب کودکان است و شامل نزدن واکسن، جا ماندن از تحصیل و تنها ماندن در خانه میشود.
وی اظهار داشت: در این مدت ۸۷ پرونده همسر آزاری، سه پرونده سالمند آزاری، ۶ پرونده معلول آزاری و ۱۲ پرونده مربوط به سایر خشونتها نیز تشکیل شده است.
الوند عنوان کرد: در حال حاضر ۱۶۸ خانواده در سطح این استان در صف فرزند خواندگی یا امین موقت کودکان بیسرپرست هستند.
وی اضافه کرد: سرپرستی کودکان بی هویت که پدر و مادر ندارند، به عنوان فرزندخواندگی و کودکانی که پدر و مادر آنها در زندان هستند یا مشکلاتی دارند، به صورت امین موقت، به خانوادههای دارای شرایط واگذار میشود.
مدیرکل بهزیستی همدان با اشاره به اینکه تعداد کودکان بیهویت بسیار اندک است، گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون، سرپرستی یک کودک به عنوان فرزند خوانده و چهار کودک دیگر نیز به عنوان امین موقت به خانواده های دارای شرایط واگذار شده است.
وی بیان کرد: این آمار برای سال ۱۳۹۸، پنج فرزند خوانده و ۱۱ امین موقت به ثبت رسید.
الوند اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار ۱۷۳ کودک بی سرپرست در ۱۴ مرکز شبانه روزی بهزیستی همدان نگهداری میشوند.
وی ادامه داد: از این تعداد ۱۸ کودک بین صفر تا سه سال، ۶ کودک بین سه تا ۶ سال، ۶۹ کودک بین ۶ تا ۱۲ سال و ۹۹ تن دیگر در مراکز ۱۲ تا ۱۸ سال نگهداری میشوند.
مدیرکل بهزیستی همدان با اشاره به اینکه همه خرج این کودکان را بهزیستی تامین میکند، افزود: در کنار این کودکان به ۲۵۰ خانوادهای که کودکان امدادبگیر را نگهداری میکنند، علاوه بر مبلغ ۱۰۸ هزار تومان یارانه معیشتی، ماهانه مبلغ ۶۵۰ هزار تومان کمک هزینه پرداخت میشود.
وی تاکید کرد: سال گذشته ۱۷۰ مورد کودک خیابانی شناخته و به شکلهای مختلف از آنها حمایت شد.
الوند گفت: در سال جاری نیز ۲۸ مورد کودک خیابانی شناسایی و نزدیک به یک هزار و ۲۵۸ خدمت به این کودکان و خانوادههای آنها پیشکش شد.
بر اساس آخرین آمار نزدیک به یک سوم جمعیت همدان به صورت مستقیم و غیر مستقیم از خدمات بهزیستی بهره میبرند.