۳ دی ۱۳۹۳، ۱۳:۳۶
کد خبر: 81436707
T T
۰ نفر

210 كودك خياباني و كار در همدان ساماندهي شدند

۳ دی ۱۳۹۳، ۱۳:۳۶
کد خبر: 81436707
210 كودك خياباني و كار در همدان ساماندهي شدند

همدان - ايرنا - مديركل بهزيستي استان همدان گفت: از ابتداي سال جاري تاكنون 210 كودك خياباني و كودك كار در اين استان شناسايي و ساماندهي شده اند.

'اكبر سوري' روز چهارشنبه در كارگروه اجتماعي و فرهنگي استان همدان اظهاركرد: كودكان خياباني و كار يكي از معضلات اجتماعي بزرگ است كه به دليل نابساماني هاي خانوادگي از جمله فقر اقتصادي، طلاق و اعتياد به وجود مي آيد.

وي با بيان اينكه بيشتر كودكان خياباني و كار مربوط به مناطق حاشيه شهر همدان هستند، افزود: ساماندهي كودكان كار و خياباني بايد با همكاري دستگاه هاي اجرايي از جمله شهرداري انجام شود كه در اين زمينه ادارات به وظايف خود عمل نمي كنند.

وي تصريح كرد: شهرداري بايد فضايي براي نگهداري كودكان خياباني فراهم كند و سازمان بهزيستي نيز با استفاده از روانشناسان و مددكاران اجتماعي اين كودكان را به اجتماع و خانواده بازگرداند.

مدير كل بهزيستي استان همدان قاچاق مواد مخدر، دزدي، فروش و قاچاق كودكان، مرگ و تجاوز را از مهمترين معضلات اجتماعي كودكان كار و خياباني عنوان كرد و گفت: از تعداد 210 كودك كار و خياباني شناسايي شده در استان همدان 22 كودك خياباني و 188 كودك ، كودك كار بوده اند.

سوري افزود: از اين تعداد كودكان هشت كودك زير سن مدرسه بوده و 55 كودك داراي تحصيلات ابتدايي، 76 كودك مقطع راهنمايي و 63 كودك داراي تحصيلات تا مقطع دبيرستان هستند و هشت كودك ترك تحصيل كرده اند.

وي گفت: از 210 كودك خياباني و كار استان همدان، 184 نفر كودك كار، 20كودك بد سرپرست و 50 كودك از خانه فرار كرده بودند و يك كودك در خيابان زندگي مي كرده است.

مدير كل بهزيستي استان همدان افزود: 35 نفر از اين تعداد كودك كار و خياباني استان همدان يك مورد آزار ديده بود، هفت نفر متحمل آزار هاي جنسي و جسمي قرار گرفته بودند و 186 كودك نيز مورد هيچ گونه كودك آزاري قرار نگرفته اند.

وي در ادامه با بيان برخي از مشكلاتي كودكان خياباني تصريح كرد: سازمان بهزيستي استان همدان در راستاي ساماندهي كودكان كار و خياباني با ارائه آموزش به كودكان و والدين آنها اين كودكان را در مقابل خطراتي همچون آزار،ايدز ،اعتياد و ديگر معضلاتي كه در جامعه براي اين افراد وجود دارد آشنا ساخته است.

وي با بيان اينكه بيشتر كودكان كار با والدين خود زندگي مي كنند، اضافه كرد: سازمان بهزيستي استان همدان سرپرستان اين افراد را تحت پوشش قرار داده كه به علت پرداخت مستمري هاي پايين به خانواده هاي اين افراد 50 درصد از اين افراد دوباره به كار باز مي گردند.

وي توانمندسازي خانواده ها را مهمترين عامل كاهش كودكان خياباني وكار عنوان كرد و گفت: دستگاه هاي فرهنگي و اجرايي از جمله شهرداري، ورزش و جوانان، آموزش و پرورش و ديگر نهادهاي متولي بايد در اين زمينه ياري گر بهزيستي باشند.

174 هزار نفر از افراد معلول، بي سرپرست و بدسرپرست تحت پوشش بهزيستي استان همدان قرار دارند.

/1352/7529/576
۰ نفر