به گزارش روز چهارشنبه مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، زهرا مظفر در مورد دریافت شهریه مدارس در سال جدید اظهار داشت: تعریف شهریه در مدارس مختلف متفاوت است. مدارس دولتی و هیئتامنایی بههیچعنوان مجاز به دریافت شهریه نیستند؛ مگر آنکه اولیا با اختیار خود و بهصورت داوطلبانه در هزینههای مدرسه مشارکت کنند و در این زمینه هیچ اجباری وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه دریافت شهریه در مدارس غیردولتی، سمپاد و شاهد قانونی است، افزود: در مدارس غیردولتی به دلیل اینکه فضای مدرسه در اکثر موارد استیجاری و پرداخت حقوق معلمان که عموماً معلمان غیررسمی هستند، بر عهده مدرسه است، شهریه مصوب قانونی دریافت میشود. مدارس شاهد فقط سرانه فعالیتهای آموزشی و پرورشی را دریافت میکنند که با توجه به اطلاعیهای که از سوی ستاد ثبتنام مدارس شاهد منتشر شد در ثبتنام سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به دلیل ویروس کرونا، هنوز وضعیت مدارس برای تشکیل کلاس های حضوری یا فعالیت در فضای مجازی مشخص نیست. زمان ثبتنام ۵۰ درصد کمک سرانه از اولیا دریافت میشود و مدارس سمپاد هم بنابرخدماتی که در طول سال آینده ارائه میشود، مقدار دریافتی را مشخص کنند.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات با توجه به تعریف شهریه مصوب گفت: بر اساس بخشنامهای که از وزارت آموزشوپرورش به استانها ارسالشده فعالیتهایی مانند هزینه سرویس، غذا و یا فعالیتهای حرفهای و ورزشی مانند؛ استخر، شنا، اردوها که در تعهد مدارس غیردولتی یا مدارس دولتی است، بهعنوان خدمات آموزشی غیررسمی یا فوقبرنامه آموزشی و پرورشی محسوب شده و مشمول شهریه خواهد شد.
وی افزود: در خصوص شهریه دریافت شده از اولیا در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸ از طرف وزارت آموزشوپرورش به مدارس بخشنامه شد که از ابتدای اسفندماه تا پایان خردادماه خدماتی که به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس، به دانش آموزان ارائه نشده پس از تصویب در شورای مدرسه به خانوادهها عودت داده شود.
مظفر در مورد میزان شهریه مصوب مدارس تصریح کرد: بر اساس تصمیمی که در شورای نظارت استان گرفته می شود، در هر استان با توجه به شرایط استان و خدمات ارائه شده توسط مدارس شهریه مدارس غیردولتی متفاوت است و اولیا میتوانند با مراجعه به پرتال مدارس غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی و با واردکردن مشخصات و کد مدرسه مقدار شهریه مصوب ۱۴۰۰-۱۳۹۹ را مشاهده کنند. همچنین مدارس موظف هستند بر اساس این میزان مصوب، در هنگام ثبتنام شهریه دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه میزان شهریه مصوب دوره دوم متوسطه در تهران حداکثر ۱۷ میلیون تومان است، بیان کرد: اولیا مختار به انتخاب مدارس برای دانش آموزان هستند. مدارس غیردولتی برای کمک به مدارس دولتی و آموزشوپرورش تشکیلشدهاند و با توجه به اینکه دقیقا نمیدانیم در سال آینده با چه شرایطی روبرو هستیم، میتوان پیشبینی کرد که مدارس غیردولتی به دلیل تعهداتی که به والدین و دانش آموزان دارند و انتظاراتی که اولیا از مدرسه خاص دارند قطعاً خدمات بیشتری نسبت به مدارس دولتی به دانش آموزان ارائه کنند. در سال گذشته مدارس دولتی صرفاً بر اساس همان ساعات رسمی مصوب خدمات خود را ارائه کردند ولی سایر مدارس غیردولتی و خاص تمام تعهدات خود را در طول شبانهروز به دانش آموزان ارائه کردند.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات با اشاره به اینکه مدارس باید برنامههای فضای مجازی خود را به اولیا اطلاع دهند، گفت: اولیا می توانند در صورت تخلف مدرسه با مراجعه به پورتال وزارت آموزش در سامانه http://shekayat.medu.ir/ یکی از لینکهای ثبت شکایت، گزارشهای مردمی و نظارت همگانی بر ثبتنام را انتخاب کرده و تخلفات احتمالی مدارس را اطلاع دهند.
مظفر افزود: در لینک ثبت شکایت هویت شاکی و گزارش دهنده کاملاً مشخص است. شاکی میتواند با کد رهگیری شکایت را تا حصول نتیجه دنبال کند و معمولاً مدتزمان پاسخدهی بین شکایات درجشده، بین ۷ تا ۱۰ روز کاری است.
وی گفت: در لینک گزارشهای مردمی و نظارت همگانی بر ثبتنام، هویت فرد گزارش دهنده مشخص و کد دریافت میشود؛ ولی گزارش دهنده نمیتواند گزارش خود را پیگیری و رصد کند و این تعهد در اداره کل ارزیابی عملکرد وزارت آموزشوپرورش ایجاد شده که بهصورت روزانه تمام فرمها و گزارشهایی را که توسط اولیا ثبت و رصد میشود و از طریق استان و مناطق پیگیری شود تا مشکل حل شود.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات در پایان گفت: البته ستادهای ثبتنام مستقر در هر منطقه و استان نیز برای مراجعه حضوری و دریافت شکایات اولیا آمادهبهخدمت است که توصیه میشود به دلیل شیوع بیماری کرونا از مراجعه حضوری به ستادهای ثبتنام خودداری شود.