به گزارش ایرنا، از امروز (شنبه ۴ مرداد ۱۳۳۹) سالنهای بدنسازی، استخرها و مراکز تفریحی در انگلیس پس از گذشت چهار ماه از اعلام قرنطینه کامل، بازگشایی میشوند. در برخی مناطق غربی کشور هم فعالیت هتلها و اقامتگاهها برای پذیرایی از گردشگران از سرگرفته میشود. همچنین برگزاری مراسم عروسی نیز با در نظر گرفتن محدودیتهایی از هفته آینده مجاز خواهد بود.
مقامهای انگلیس که به نوشتهی رسانههای این کشور بدترین عملکرد را در مهار همه گیری کرونا در اروپا ثبت کردهاند، ادعا میکنند که آمار مبتلایان تحت کنترل درآمده و به سرعت مراحل پایانی قرنطینه را طی میکنند.
این در حالیست که انگلیس با ثبت بیش از ۴۵ هزار فوتی مبتلا به کرونا، همچنان دومین قربانگاه این ویروس در سراسر اروپا بهشمار میرود.
طبق آمار رسمی وزارت بهداشت انگلیس روزانه به طور متوسط بیش از ۷۰۰ نفر در این کشور به کرونا مبتلا میشوند؛ اما تحقیقات یک نهاد مستقل نشان میدهد که روزانه دوبرابر آمارهای رسمی یعنی حدود یک هزار و ۴۰۰ نفر به این ویروس مبتلا میشوند.
مشاور علمی دولت که برخلاف گذشته این روزها کمتر مقابل دوربین رسانهها دیده میشود میگوید که دلیلی برای شتاب در تسهیل قرنطینه وجود ندارد. پاتریک والانس در نشستی با نمایندگان مجلس عوام افزود که او در کنار دیگر کارشناسان بهداشتی براین باور هستند که رعایت فاصله گذاری اجتماعی همچنان حائز اهمیت و دورکاری گزینه مطلوبی برای بسیاری از شرکتهای بشمار میرود.
با این حال نخست وزیر انگلیس معتقد است که قرنطینه خانگی فایده خود را از دست داده و افراد باید به فکر بازگشت به محل کار باشند.
بوریس جانسون چندی پیش در اظهارنظری جنجال برانگیز وانمود کرد که احتمال وقوع موج دوم کرونا بسیار اندک است و «باید هرچه سریعتر اقتصاد را به حرکت درآوریم» وی افزود: مایل هستیم به گونهای متعادل، ایمن و محتاطانه شرایطی را ایجاد کنیم که شرکتها و موسسات برای سرمایه گذاری طولانی مدت احساس اطمینان کنند.
اقتصاد انگلیس که پیش از بحران کرونا، زیر فشار ابهامات ناشی از خروج این کشور از اتحادیه اروپا قرار داشت، روزهای سختی را پشت سر میگذارد. برگزیت تا پیش از شیوع کرونا، هزینهای معادل ۱۷۰ میلیارد دلار به اقتصاد انگلیس تحمیل کرد.
پیش بینی میشود که اقتصاد انگلیس ۱۴ درصد از قدرت خود را تا پایان سال جاری از دست خواهد داد که این رقم بیشترین میزان در ۷۱ سال گذشته است.
کمیته حسابهای عمومی مجلس عوام انگلیس به تازگی در گزارشی اعلام کرد: برنامه ریزی مالی دولت در زمان شیوع ویروس کرونا شتابزده بود و همه بخشها را عقب انداخته است.
این کمیته افزود: با وجود این که تهدید شیوع یک بیماری، سالها یکی از مهمترین خطرات مورد نظر دولت بوده است، مایه تعجب است که دولت نحوه برخورد با تأثیرات اقتصادی شیوع یک بیماری همه گیر را به صورت ملی بررسی نکرد.
در گزارش کمیته حسابهای عمومی مجلس عوام همچنین آمده است: وزارت خزانه داری تا ۱۱ مارس یعنی بیش از یک ماه پس از تأیید نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در انگلیس، هیچ طرحی را برای تأمین مالی و حمایت از کسب و کارها و افراد اعلام نکرده بود. همچنین تا یک هفته پس از آن که طرح مرخصی با حقوق ضروری شد، این موضوع برای وزارت خزانه داری مشخص نبود.
این کمیته افزود: فقدان بررسی قبلی درباره انواع طرحهایی که ممکن است مورد نیاز باشد موجب وقفه در اجرا شد، زیرا دولت لازم بود برنامهها را به ویژه در خصوص طرح خود اشتغالی که دولت فاقد اطلاعات کافی و موثق در خصوص آن بود، از ابتدا برنامه ریزی کند. براساس این گزارش، این وضعیت موجب بلاتکلیفی غیرضروری کسب و کارها و افراد شد.
بوریس جانسون امروز در سخنانی اعتراف کرد که دولت در مدیریت بحران کرونا، مرتکب اشتباهاتی شد و هشدار داد که شرایط سختی در انتظار کشور خواهد بود. وی در گفت وگویی به مناسبت اولین سالگرد نخست وزیری خود افزود که دولت در هفتهها و ماههای نخست بروز همهگیری، درک درستی از کرونا و ابعاد واگیری این ویروس نداشت.
نخست وزیر انگلیس با این حال ابراز امیدواری کرد که این بحران تا اواسط سال اینده فروکش کرده و کشور به حالت عادی بازخواهد گشت. او قبلا پیشبینی کرده بود که بحران کرونا تا پایان امسال بهبود خواهد یافت.
اینک بارزترین و یا شاید اصلیترین سیاست دولت انگلیس برای مهار کرونا استفاده از ماسک صورت در همه اماکن عمومی سرپوشیده است.
بر اساس برنامه دولت استفاده از ماسک صورت دیروز (۳ مرداد) به اجبار درآمد تا افرادی که این مقررات را نادیده میگیرند صد پوند و در صورت تکرار و بی توجهی تا هزار پوند جریمه شوند.
دانشمندان دانشکده علوم پزشکی انگلیس نسبت به بروز موج دوم شیوع کرونا در این کشور هشدار داده و تصریح کردهاند که این دور در بدترین سناریو میتواند مرگبارتر از قبل باشد.
براساس این گزارش عمر ویروس کرونا در سرما تا ۱۰ برابر افزایش می یابد و اوجگیری دوباره همهگیری این ویروس، ممکن است منجر به قرنطینه سراسری و تعطیلی گسترده در فصل زمستان شود.