به گزارش ایرنا با افزایش آمار مبتلایان به کووید-۱۹ در اسپانیا، زنگ خطرها از آغاز موج دوم بیماری در این کشور به صدا درآمده است. در هفتههای نخست گسترش ویروس کرونا، اسپانیا بعد از ایتالیا در جایگاه درگیرترین کشورهای اروپای قرار داشت؛ اکنون با گذر از موج اول بیماری و همچنین گذشت حدود یک ماه از پایان وضعیت هشدار و محدودیت قرنطینه، روند صعودی آمار ابتلا موجب تشدید نگرانیها در این کشور شده است. وزارت بهداشت اسپانیا روز جمعه از شناسایی حدود ۹۰۰ بیمار جدید در یک روز خبر داد.
خیز آمار مبتلایان در ایالت های آراگون، کاتالونیا، مادرید، اندلوسیا و مورسیا بیش از سایر مناطق در اسپانیا بوده است. با شتاب دوباره شیوع ویروس کرونا در کاتالونیا، مسئولان دولت محلی از اعمال محدودیتهای تازه در این منطقه خبر دادند.
در حال حاضر استفاده از ماسک در سطح شهرها همچنین در فضاهای بستۀ عمومی اجباریست و صاحبان کسب و کارهای غیراساسی نیز میتوانند مشتریان خود را تنها با قرار قبلی ملاقات کنند. پیش از این نیز از روز شنبه ۴ ژوئیه (۱۴ تیر) برخی از مناطق کاتالونیا از جمله منطقه لریدا، سگریا و گالیسیا با جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار نفر به دلیل شیوع دوباره کرونا قرنطینه شده بودند.
در اسپانیا که بازگشاییها و بازگشت به زندگی عادی در اولین روزهای خروج از قرنطینه به سرعت پیش میرفت، این روند دوباره با افزایش مبتلایان کند شده است؛ تا جایی که نام اسپانیا از فهرست کشورهای «ایمن» برای گردشگری و انجام پروازها حذف شد.
«ماریا خوسه سیرا» معاونت مرکز اورژانس و فوریت های بهداشتی وزارت بهداشت اعلام کرد: آنچه در اسپانیا شاهد هستیم، موج دوم احتمالی خواهد بود، اما باید دید در هفتههای آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.
نگرانی از وضعیت اسپانیا باعث شده تا بریتانیا و نروژ از قرنطینه دو هفتهای مسافرانی که از اسپانیا سفر میکنند، خبر بدهند.
«ژان کاستکس» نخست وزیر فرانسه نیز به شهروندان کشورش هشدار داد با توجه به افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ در اسپانیا به برخی مناطق پر ریسک این کشور از جمله کاتالونیا سفر نکنند.
بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت نیز با اشاره به افزایش مبتلایان به کرونا در دو هفته اخیر در این قاره اعلام کرد تدابیر سختگیرانهتر ممکن است برای مهار گسترش بیماری نیاز باشد.
به دنبال عملکرد مثبت دولت اسپانیا در مواجهه با موج اول بیماری در ماه مارس (اسفند-فروردین) که تحسین «تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت را به همراه داشت، باید دید مدیریت این کشور در مبارزه با موج دوم شیوع ویروس کرونا چگونه خواهد بود.
«تدروس آدهانوم» مدیر کل سازمان جهانی پیشتر با حضور در مراسم گرامیداشت جانباختگان کرونا در اسپانیا، مدیریت این کشور در مقابله با بیماری همهگیر را مثال زدنی دانست و گفت: اسپانیا و فرانسه هر چهار ویژگی اساسی پاسخ به پاندمی را دارا هستند؛ مدیریت قوی، مشارکت اجتماعی شهروندان، مهار انتقال و نجات جان بیماران.
از ۱۳ فوریه (۲۴ بهمن) و ثبت نخستین مورد فوت در اثر ابتلا به کووید-۱۹ تاکنون افزون بر ۲۸ هزار نفر در اسپانیا جان خود را از دست داده اند؛ همچنین اسپانیا با بیش از ۳۱۹ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در جایگاه نهمین کشور درگیر در فهرست جهانی قرار دارد.
نظر شما