اکبر کرامتی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: کشاورزان نمیتوانند روزانه سیب زیر درختی خود را به علت طولانی بودن روند و نیز کم بودن مقادیر محصول به کارخانه تحویل دهند بنابراین باید به دلالان تحویل دهند.
وی با بیان اینکه نظارتها برای جلوگیری از انباشت سیب صنعتی در کنار جاده ها توسط دستگاههای مسوول انجام خواهد شد، افزود: با توجه به اینکه حریم جاده ها با انباشت سیب های صنعتی اشغال و منجر به ایجاد مشکلات بهداشتی میشود لازم است دستگاه مربوطه نسبت به پاکسازی جاده و رفع این موضوع اقدام کند.
کرامتی با بیان اینکه بر اساس قانون نیز تولید کنندگان مواد غذایی موظفند تا مواد اولیه خود را از مراکز مجاز و بهداشتی تهیه کنند، اضافه کرد: خرید تدریجی کنار جادهای دارای مشکلاتی از جمله بهداشتی و ایجاد سیمای ناموزون برای آذربایجان غربی از معایب آن است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: از پارسال مراکزی مجوز دریافت کردند تا در زمینه جمع آوری بهداشتی سیب زیر درختی اقدام کنند که ۱۵ مرکز بخش خصوصی و ۳۷ مرکز متعلق به سازمان تعاون روستایی است.
وی اضافه کرد: میتوان محصول سیب زیر درختی در این مراکز را به نحو بهینه و بهداشتی برای مدت زمان بیشتری نگهداری کرد و کارخانه ها اگر خواهان تولید محصولات با کیفیت هستند باید مواد اولیه مناسب و بهینه نیز داشته باشند.
وی افزود: محصولات انباشه شده در کنار جاده ها از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند در حالیکه نگهداری مواد اولیه در شرایط استاندارد موجب تولید محصول با کیفیت میشود.
مساحت باغهای آذربایجانغربی ۱۲۰ هکتار است که از این میزان ۶۰ هزار هکتار باغ سیب درختی بوده که پیشبینی میشود از این باغها، یک میلیون و ۵۰ هزار تن سیب درختی تولید شود از این میزان ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن سیب صنعتی است.