بجنورد- ایرنا- اشتغال در بخش گردشگری خراسان شمالی در دوره دولت تدبیر و امید رشدی ۷۴۴ درصدی داشته و هم اکنون هزار و ۷۳۹ نفر در این حوزه شاغل هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی روز چهارشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا گفت: تا پایان سال ۹۱ در حوزه گردشگری این استان ۲۰۶ نفر شاغل بودند که تا پایان سال ۹۸ این رقم به هزار و ۶۴۶ نفر رسیده و در چهار ماه نخست امسال نیز ۹۳ نفر در این بخش به کار گرفته شده اند.

حبیب یزدان پناه افزود: حجم سرمایه گذاری های این بخش نیز تا پایان سال ۹۱ رقمی در حدود ۱۲۲ میلیارد و ۵۳۷ میلیون ریال بود که با رشدی ۲۹۸ درصدی تا سال ۹۸ به ۶۰۶ میلیارد ریال رسید و امسال نیز ۳۸ میلیارد و ۶۵۹ میلیون ریال در این بخش سرمایه گذاری شد.

وی با بیان این که افزایش ظرفیت اقامتگاهی استان از دیگر عملکردهای شاخص دولت تدبیر و امید بوده است، اظهار داشت: تا پایان سال ۹۱ این استان ۶۶ مرکز اقامتی و پذیرایی داشت اما اکنون شمار این مراکز با ۱۳۵ درصد رشد به ۱۵۵ مرکز اقامتی و پذیرایی رسیده است.

وی با بیان اینکه رشد فعالیت های مرتبط با صنایع دستی نیز در این استان افزایش چشمگیری دارد، اظهار داشت: صدور مجوزهای صنایع دستی انفرادی، کارگاهی و مشاغل خانگی در خراسان شمالی از ۵۴۲ مجوز در سال ۹۱ با افزایشی ۴۶۶ درصدی به ۳ هزار و ۳۳ فقره رسیده است و امسال نیز تا کنون ۳۴ مجوز صنایع دستی در استان صادر شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی از افزایش هزار و ۸۸۸ درصدی تسهیلات بخش صنایع دستی استان نیز خبر داد و گفت: تا پایان سال ۹۱ تسهیلات پرداخت شده به صنعتگران استان ۸۲۸ میلیون ریال بود اما تا پایان سال ۹۸ تسهیلات پرداخت شده به این افراد به ۱۶۴ میلیارد و ۶۳۰ میلیون ریال افزایش یافته است.

یزدان پناه افزود: صنایع دستی دارای نشان ملی و بین المللی در استان نیز با ۲۶۴ درصد رشد از ۱۴ اثر سال ۹۱ به ۵۱ اثر در حال حاضر رسیده است.

تاکنون ۶۴۲ اثر تاریخی خراسان شمالی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که از این تعداد ۵۰۹ اثر تاریخی، ۴۴ اثر طبیعی، ۷۵ اثر ناملموس و ۲۰ اثر منقول تاریخی است.

هزار و ۲۰۰ اثر و بنای تاریخی در این استان شناسایی شده است.

خراسان شمالی ۶۱ رشته صنایع دستی دارد و ۲۱ هزار نفر در تولید صنایع دستی این استان فعالند.