علی مستوفیان روز پنجشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این اشیا با هدف ثبت در سامانه جامع اموال منقول فرهنگیتاریخی(سامانه جام) مستندنگاری و ساماندهی شده اند.
وی افزود: یکی از مهمترین مراحل پس از ورود هر شی فرهنگیتاریخی به موزه، ساماندهی اطلاعاتی آن بوده و هدف از این اقدام، هویت بخشی، مستندنگاری و ایجاد شرایط مناسب برای نگهداری اشیای فرهنگیتاریخی است.
وی گفت: ثبت اشیای تاریخی در سامانه جام که پس از عکسبرداری، تهیه شناسنامه و مستندسازی و نیز سایر اقدامات زیر نظر کارشناسان باستانشناسی صورت میگیرد، بهمنزله ثبت آن در اموال دولتی است که این امر میتواند به دستیابی به آمار دقیقی از اشیای تاریخی کمک کند.
مستوفیان گفت: ایجاد بانک اطلاعاتی، هویتبخشی، مستندنگاری، مکانیزه کردن، کنترل وضعیت، اختصاص کد شناسایی و ایجاد بستری برای اطلاعرسانی از جمله اهداف سامانه جام است و به همین جهت تاکنون پنج هزار و ۹۳۷ قلم شی فرهنگی تاریخی استان ساماندهی و در سامانه جام ثبت شده است.
وی افزود: هر شی که در سامانه جام قرار بگیرد بهمنزله ثبت در اموال دولتی است و این به دستیابی به آمار دقیق از اشیا کمک میکند.
تاکنون ۶۴۲ اثر تاریخی خراسان شمالی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که از این تعداد ۵۰۹ اثر تاریخی، ۴۴ اثر طبیعی، ۷۵ اثر ناملموس و ۲۰ اثر منقول تاریخی است.
استان خراسان شمالی با داشتن هزار و ۲۰۰ اثر و بنای تاریخی شناسایی شده در شمال شرق کشور قرار دارد.
نظر شما