ایرج شیارکار روز چهارشنبه در حاشیه نخستین برداشت برنج در بخش مرکزی آستارا گفت: برداشت برنج از هفته اول مرداد تا اواسط شهریور ماه ادامه می یابد و امروز نخستین محصول برنج هاشمی، توسط نوید چالاک در سطح ۲ هکتار در روستای خشکه دهنه به صورت دستی برداشت شد.
مدیر جهاد کشاورزی آستارا ادامه داد: در صورت مساعد بودن شرایط جوی، بخش زیادی از شالیزارها آماده برداشت خواهد شد و پیش بینی می شود محصول حدود ۲ هزار هکتار به شیوه مکانیزه برداشت شود.
وی افزود: بیشترین نوع برنج در آستارا هاشمی و میانگین تولید آن چهار و نیم تن شلتوک در هر هکتار است و با وجود کمترین سطح کشت برنج در آستارا در استان گیلان، سالانه بالغ بر پنج هزار تن برنج مازاد این شهرستان به مناطق دیگر ارسال می شود.
شیارکار گفت: برای نظارت بر کاشت، داشت و برداشت برنج، پنج مهندس کشاورزی شرکت های خدمات مشاوره با جهاد کشاورزی آستارا همکاری می کنند.
از هفت هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی آستارا، سه هزار و ۲۰۰ هکتار به کشت انواع برنج محلی و پر محصول اختصاص دارد و سالانه بیش از ۱۵ هزار تن شلتوک و ۱۰ هزار تن برنج برداشت می شود.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد.