به گزارش روز شنبه ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سید محمد صاحبکار خراسانی با اشاره به قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و همچنین مصوبه «ضوابط استقرار واحدهای صنایع پیشرفته و شرکتهای دانشبنیان» مصوب هیاتوزیران در سال ۹۴ گفت: براساس مصوبه هیاتوزیران و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، شرکتهای دانشبنیان طبق ماده (۸) قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان مجاز هستند در محدوده شهر تهران و دیگر شهرها مستقر شوند و با رعایت ردههای زیستمحیطی ذکر شده در پیوست مصوبه فوق نسبت به دریافت جواز تأسیس و پروانه بهرهبرداری اقدام کنند.
صاحبکارخراسانی ادامه داد: این ردههای زیستمحیطی ۷ گانه مبنای استقرار شرکتهای دانشبنیان خواهند بود. هرچه رده زیستمحیطی فعالیت شرکت از رده ۱ به سمت رده ۷ سوق پیدا کند، باید میزان فاصله این شرکت از محدوده شهری، افزایش یابد.
وی با اشاره به آمار دریافت جواز تأسیس و پروانه بهرهبرداری توسط شرکتهای دانشبنیان گفت: از سال ۹۴ تاکنون ۵۷۰ تقاضای پروانه بهرهبرداری به مرکز شرکتها و مؤسسات دانشبنیان ارسال شده که بیش از ۴۰۰ تقاضا مورد تایید قرار گرفته است. از کل درخواستهای ارائه شده، ۲۴۱ درخواست مربوط به استقرار در شهرکها و نواحی صنعتی و قانونی، ۱۵۴ درخواست برای پارکهای علم وفناوری و مراکز رشد، ۸۶ درخواست برای کاربریهای صنعتی و کارگاهی، ۱۸ درخواست مربوط به مکانهای صنعتی مجاز داخل یا خارج محدوده مصوب شهری و روستایی و مابقی درخواستها مربوط به سایر نواحی بوده است.
صاحبکار در ارتباط با چگونگی اخذ مجوزهای استقرار مطابق با ردهبندی زیستمحیطی اظهار داشت: شرکتهای دانشبنیان میتوانند با مراجعه به سامانه reg.daneshbonyan.ir، اطلاعات لازم را تکمیل کنند و کارگزاران مربوطه پس از بررسی، نامهای مبنی بر معرفی شرکت برای دریافت مجوزهای لازم به وزارت صمت و سازمان حفاظت از محیطزیست استان مورد نظر ارسال خواهند کرد.