به گزارش گروه علمي ايرنا ازمعاونت علمي و فناوري رئيس جمهور، سورنا ستاري افزود: يكي از مشكلات شركتهاي دانشبنيان، عدم امكان دريافت جواز تاسيس و پروانه بهرهبرداري براي فعاليت در شعاع 120 كيلومتري تهران و ساير شهرهاي بزرگ داراي محدوديت استقرار بود كه به دليل ويژگيهاي خاص اين شركتها، مشكلي جدي در مسير فعاليت اين شركتها بود.
بر همين مبنا از سال 1386 كه ويرايش نخست لايحه حمايت از شركتهاي دانش بنيان در معاونت علمي و فناوري رئيس جمهوري تهيه ميشد، اين موضوع مدنظر قرار داشت و براي حل اين معضل يك ماده ويژه پيشبيني شده بود.
ستاري ادامه داد: در سال 1389 طي ماده 8 قانون حمايت از شركتهاي دانش بنيان، مصوب شد كه شركتهاي دانش بنيان مجازند مركز فعاليت خود را در محدوده شهر تهران و ديگر شهرها با رعايت مقررات زيست محيطي مستقر كنند، ولي ضوابط اجرايي آن از سال 1389 تاكنون بصورت دقيق مشخص نشده بود.
وي افزود: البته در سال 1388 و 1392 با پيگيريهاي وزارت صنعت براي تسهيل ارائه جواز تاسيس و پروانه بهرهبرداري به واحدهاي صنايع نوين، مصوباتي در هيات وزيران به تصويب رسيد، اما به دليل تعيين نشدن رده هاي زيست محيطي، در اجرا با مشكلاتي مواجه شده بود.
**ردهبندي زيست محيطي كالاهاي دانشبنيان
رئيس بنياد ملي نخبگان با اشاره به برگزاري جلسات كارشناسي متعددي بين معاونت علمي و فناوري رئيس جمهوري، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حفاظت محيط زيست در دو سال گذشته، اظهار كرد: اين نشستها نتايج خوبي به دنبال داشت و خوشبختانه براي حوزههاي توليد كالاي دانش بنيان بر مبناي ميزان آلايندگي، رده زيست محيطي تعيين شد.
رئيس هيات امناي صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور، به سرفصلهاي اصلي ردهبندي فعاليت شركتهاي دانش بنيان اشاره كرد و گفت: فناوري زيستي، فناوري نانو، اپتيك و فوتونيك، الكترونيك، كنترل و سختافزارهاي رايانهاي، فناوري اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهاي كامپيوتري، تجهيزات پيشرفته ساخت، توليد و آزمايشگاهي، داروهاي پيشرفته، وسايل، ملزومات و تجهيزات پزشكي، هوافضا، انرژيهاي نو و محصولات پيشرفته (در حوزه هاي علوم شناختي، گياهان دارويي و كشاورزي، نفت، گاز و پالايش و پتروشيمي، آب، خاك و هوا، معدن، فناوريهاي دريايي، ساختمان و راهسازي)، از جمله اين سرفصلها هستند.
**امكان استقرار شركتها در پارك هاي علم و فناوري و مراكز رشد
ستاري با بيان اين كه بر اساس اين مصوبه، شركتهاي دانشبنيان و واحدهاي صنايع پيشرفته مجازند بر اساس ردهبندي در پاركهاي علم و فناوري و مراكز رشد مستقر شوند و جواز تاسيس و پروانه بهرهبرداري دريافت كنند، اين موضوع را مزيت بسيار مهمي براي پاركهاي فناوري و مراكز رشد دانست و افزود: شركتهاي دانشبنيان و واحدهاي صنايع پيشرفته بر مبناي ردهبندي زيست محيطي، مجازند در محدوده شعاع 120 كيلومتري تهران و ساير شهرهاي داراي محدوديت استقرار، در كاربريهاي صنعتي و كارگاهي داخل شهرها يا مكانهاي صنعتي مجاز، استقرار پيدا كنند.
معاون علمي و فناوري رئيسجمهوري، ضمن اشاره به اين كه شركتهاي دانش بنيان كه در حد آزمايشگاهي و سفارشي و قبل از توليد انبوه فعاليت ميكنند، مشمول رده بندي نميشوند، گفت: اين شركت ها ميتوانند در كاربريهاي مجاز كليه شهرها مستقر شوند و جواز تاسيس و پروانه بهره برداري دريافت كنند، اما شركتهاي دانشبنيان كه داراي توليد انبوه و صنعتي هستند، بايد طبق ردهبندي زيست محيطي مستقر شوند.
رئيس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوري و اقتصاد دانش بنيان با بيان اين كه بر اساس ماده (5) اين مصوبه، شركتهاي دانش بنيان و واحدهاي صنايع پيشرفته از سوي كارگروه ارزيابي شركتهاي دانشبنيان كه دبيرخانه كارگروه در معاونت علمي و فناوري مستقر است، مشخص ميشوند، تاكيد كرد: متقاضيان بايد در سامانه ارزيابي شركتهاي دانش بنيان www.daneshbonyan.ir ثبت نام كنند و مصوبه كارگروه، درباره هر شركت متقاضي به سازمان صنعت، معدن و تجارت هر استان ابلاغ مي شود.
**رعايت الزامات زيستمحيطي
نايب رييس هيات امناي صندوق نوآوري و شكوفايي با اشاره به اين كه بر اساس ماده 6 مصوبه، رده بندي براي فعاليتهاي دانشبنيان كه ردهبندي زيست محيطي آن، تاكنون مشخص نشده در كميتهاي به مسئوليت سازمان حفاظت محيط زيست تعيين مي شود، ادامه داد: برخي از واحدهاي صنعتي،پيش از تاريخ ابلاغ اين مصوبه احداث شده و داراي جواز تاسيس هستند، اما هنوز پروانه بهره برداري نگرفتهاند و درباره تقاضاي آنها بر اساس ماده 6 اين مصوبه، در كميتهاي به مسئوليت سازمان حفاظت محيط زيست تصميمگيري خواهد شد.
**حل مشكلات شركتهاي دانشبنيان در كنار حفظ محيط زيست
معاون علمي و فناوري رييس جمهوري با اشاره به ماده 7 مصوبه، گفت: بر اساس اين ماده، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است در خصوص تامين آب براي صنايع از وزارت نيرو استعلام كند و سقف مصرف آب اعلام شده از سوي وزارت نيرو براي هر منطقه را جهت صدور جواز تاسيس و پروانه بهرهبرداري براي صنايع پيشرفته كه در فرآيند توليد نيازمند آب هستند، رعايت كند.
ستاري تصريح كرد: بر اساس ماده (8) مصوبه، استفاده از اراضي زراعي و باغي در خارج از محدوده شهرها و شهركها، منوط به اخذ مجوز از كميسيون ماده (1) قانون حفظ كاربري اراضي زراعي و باغها مصوب 1374 است.
معاون علمي و فناوري و فناوري در پايان ابراز اميدواري كرد با اجرايي شدن اين مصوبه كه سالها در انتظار تصويب آن بوديم، ضمن حل شدن مشكلات شركتهاي دانشبنيان آسيبي به محيط زيست وارد نخواهد شد.
علمي(1)**1023**1440
مصوبه دريافت جواز تاسيس و پروانه بهرهبرداري شركتهاي دانشبنيان ابلاغ شد
۲۳ آذر ۱۳۹۴، ۱۲:۴۷
کد خبر:
81877100
تهران-ايرنا-معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري گفت :ضوابط دريافت جواز تاسيس و پروانه بهرهبرداري و استقرار واحدهاي صنايع پيشرفته و شركتهاي دانشبنيان به تصويب هيات وزيران رسيد و ابلاغ شد.