به گزارش ایرنا، رسانههای رسمی پاکستان روز شنبه گزارش دادند: چین پهپادهای مدرن در اختیار پاکستان قرار داده است تا از آن برای دفع حمله ملخهای صحرایی در این کشور استفاده شود.
در این گزارش آمده است: ۱۲ فروند پهپاد پیشرفته سری "تی-۱۶" از چین به پاکستان ارسال شد و در دومین مرحله تیم فنی از چین برای کمک به مسئولان پاکستانی در استفاده از این پهپادها عازم این کشور میشود.
رادیو دولتی پاکستان اعلام کرد: پهپادهای تی-۱۶ چین مجهز به جدیدترین فنآوری جهت بکارگیری در بخش کشاورزی است که کنترل پرواز آن نیازی به حضور در محل پرواز یا زمین کشاورزی ندارد بلکه از راه دور (اتاق کنترل) نیز هدایت آن امکان پذیر است.
پیشتر پاکستان برای مقابله با ملخها دست به دامن بانک جهانی و بانک توسعه آسیا شده بود و به گفته مقامات این کشور، ۲۰۰ میلیون دلار از بانک جهانی و ۱۵۰ میلیون دلار از بانک توسعه آسیا برای دولت اسلامآباد تامین اعتبار شده است.
دولت پاکستان برای نظارت بر فرآیند مقابله با حمله ملخ صحرایی در این کشور، اقدام به تشکیل ستاد ویژهای موسوم به مرکز ملی کنترل ملخها کرده که متشکل از نهادهای دولتی و نظامی است و وظیفه آن هماهنگی میان دولت مرکزی (اسلامآباد) با دولتهای ایالتی میباشد.
کارشناسان پاکستانی با ابراز نگرانی جدی از پدیده هجوم ملخها به ویژه افزایش بیسابقه تعداد آنان و فضایی که برای تولید مثل ملخ در مناطق این کشور به وجود آمده، میگویند: در صورت عدم اقدامات موثر برای از بین بردن ملخها، چالش امنیت غذایی نیز به سایر مشکلات که این روزها پاکستان در شرایط ناشی از شیوع خطرناک ویروس کرونا با آن مواجه است، اضافه خواهد شد.
گزارش سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) حاکی است: ۳۸ درصد از مناطق پاکستان شامل ایالت بلوچستان، سِند و پنجاب به محل تولیدمثل ملخ صحرایی تبدیل شده و در صورت عدم کنترل، خطرهای بیشتری را به دنبال خواهد داشت و هجوم ملخها به سایر مناطق پاکستان گسترش پیدا میکند.
این نهاد بین المللی اواسط اردیبهشت ماه امسال هشدار داد: پاکستان در معرض موج دوم حمله ملخهای صحرایی قرار گرفته است و اگر این کشور اقدامات موثر برای کنترل آن انجام ندهد، متحمل ضرر اقتصادی ۳.۷ میلیارد دلاری خواهد شد.