مقامات پاکستانی این روزها در کنار چالش مضاعف کرونا، با پدیده هجوم بیسابقه ملخها مواجه هستند که بیشتر زمینهای کشاورزی و مناطق مسکونی در ایالات بلوچستان، سِند و پنجاب را درگیر حمله ملخ صحرایی کرده است.
بهگزارش روز یکشنبه رسانههای پاکستان، وزیر امنیت ملی غذایی این کشور نسبت به آنچه تشدید هجوم ملخها از آفریقا، عمان و ایران خواند، ابراز نگرانی کرد و گفت: پاکستان به زودی شاهد موج جدید حمله ملخها خواهد بود.
"فخر امام" در عین حال وضعیت مبارزه ملخها در پاکستان را تحت کنترل دانست و افزود: این کشور برای مدیریت موثر حمله ملخها درخواست وام خارجی کرده است.
براساس این گزارش، پاکستان برای مقابله با ملخها دست به دامن بانک جهانی و بانک توسعه آسیا شده و به گفته مقامات این کشور، قرار است ۲۰۰ میلیون دلار از بانک جهانی و ۱۵۰ میلیون دلار از بانک توسعه آسیا برای دولت اسلامآبا تامین شود.
دولت پاکستان برای نظارت بر فرآیند مقابله با حمله ملخ صحرایی در این کشور، اقدام به تشکیل ستاد ویژهای موسوم به مرکز ملی کنترل ملخها کرد که متشکل از نهادهای دولتی و نظامی و وظیفه آن هماهنگی میان دولت مرکزی (اسلامآباد) با دولتهای ایالتی میباشد.
در عین حال اپوزیسیون پاکستان از جمله مسلم لیگ نواز و حزب مردم دولت این کشور را به کارشکنی در مبارزه با ملخها و عدم حمایت از ایالات برای غلبه بر این پدیده متهم کرده و گفتند: ملخها در حال تبدیل شدن به تهدید جدی علیه امنیت غذایی و سلامت مردم پاکستان هستند.
ملخها، تهدیدی جدیتر از کرونا
تازنمای بلومبرگ اخیراً در گزارش خود گفت: پدیده هجوم ملهها یک تهدید اقتصادی بزرگتر از کرونا برای پاکستان است.
در این گزارش آمده است: کشاورزی دومین بخش بزرگ اقتصاد پاکستان است که ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد و نیمی از نیروی کار پاکستان در این بخش مشغول فعالیت هستند.
بلومبرگ نوشت: حملات ملخ صحرایی می تواند بر تولید محصولات زراعی در پاکستان تأثیر بگذارد و خطرات جدی اقتصادی را به همراه داشته باشد.
به گفته مقامات وزارت امنیت و تحقیقات مواد غذایی پاکستان، تاکنون ملخها در زمینی به مساحت ۵۷ میلیون هکتار گسترش یافتهاند که از این تعداد ۲۳ میلیون هکتار دارای محصولات زراعی هستند، در حالی که ملخها به سرعت در حال گسترش هستند و تعداد آنها در حال افزایش است.
کشاورزان در پاکستان نیز هجوم ملخها را تهدیدی بزرگتر از بیماری کرونا خواندهاند. آنها می گویند که فاصلهگذاری اجتماعی می تواند جلوی ویروس را بگیرد اما اگر ملخها به محصولات زراعی حمله کنند، راهی برای جلوگیری از قحطی و گرسنگی وجود ندارد.
نظر شما