حمیدرضا حسینی روز یکشنبه در گفتگو با ایرنا ابراز داشت: تب کریمه کنگو در فصل تابستان شیوع دارد و نوعی کنه عامل انتقال این بیماری از دام به انسان است.
وی ادامه داد: تب کریمه کنگو در دام علائم بالینی خاصی ندارد و پس از چند روز بروز تب بالا و کم اشتهایی در دام این بیماری رفع می شود اما این ویروس از دام به انسان منتقل شده و باعث بیماری در انسان میشود.
وی بیان کرد: یک هزار و ۱۰۰ لیتر سم به صورت رایگان تهیه و سم پاشی به وسیله عوامل و کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان و بسیج سازندگی در سراسر مناطق هدف برای جلوگیری از سرایت دام به تب کریمه کنگو به صورت رایگان انجام شده است.
حسینی تصریح کرد: برای جلوگیری از انتقال این بیماری از دام به انسان لازم است لاشه گوشت بعد از حداقل ۲۴ ساعت و احشاء خوراکی بعد از حداقل ۴۸ ساعت نگهداری در سردخانه دمای صفر تا چهار درجه مصرف شود.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان یادآور شد: نگهداری گوشت در سردخانه قبل از مصرف موجب اسیدی شدن و در نهایت ترد تر شدن گوشت می شود.
وی خاطرنشان کرد: شهروندان به منظور اطمینان از خرید گوشت سالم، نیازهای خود را از مراکز عرضه تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان سمنان گفت: یک هزار و ۳۰۰ مرکز عرضه گوشت در استان وجود دارد که از این تعداد ۶۵۰ واحد قصابی است و شهروندان می توانند مواد گوشتی خود را از این مراکز تهیه کنند .
عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با گزش کنهای به نام هیالوما به عنوان میزبان واسط از دامی به دام دیگر انتقال مییابد یا انسان بطور مستقیم توسط گزش کنه آلوده به ویروس، به بیماری مبتلا میشود که سمپاشی اماکن دامی و بدن دام زنده موجب از بین رفتن انگلهای خارجی بدن دام از جمله کنه میگردد.
سردرد، تب بالا، درد کمر، درد مفاصل، درد شکم و استفراغ ،چشمان قرمز، سرخ شدن صورت، سرخ شدن حلق و نقاط قرمز روی سقف دهان از علایم اولیه بیماری تب کریمه کنگو در انسان است.