دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز دوشنبه به نقل از دکتر مهدی قلیان گزارش داد: نتیجه ۴۰ تا ۴۵ درصد این موارد آزمایشهای طبی از مراجعان سرپایی به مراکز خدمات جامع سلامت این دانشگاه بخاطر وجود علائم مشکوک به کرونا، مثبت اعلام میشود.
وی افزود: آزمایش طبی ویروس کرونا بر روی شهروندان بطو معمول در بین افراد مراجع با علائم مشکوک تنفسی، افراد با بیماریهای زمینهای و شهروندان با سن بالای ۶۰ سال گرفته میشود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: مراکز خدمات جامع سلامت سطح اول نظام ارجاع بیماران کرونایی به شمار میروند به طوری که افراد با داشتن علائم مشکوک در این مراکز زیر پوشش خدمات مراقبتی و دارویی قرار میگیرند.
وی گفت: بیماران مراجعه کننده به مراکز جامع خدمات سلامت در صورت نیاز به خدمات تخصصی و تصویربرداری به ۱۵ مرکز سطح دو ارجاع و در صورت نیاز به خدمات بستری به مراکز بیمارستانی که سطح سه خدمات هستند انتقال داده میشوند.
دکتر قلیان افزود: ۳۵ مرکز خدمات جامع سلامت در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ساعت هشت تا ۲۲ به طور ویژه به مراجعان سرپایی مشکوک و مبتلا به بیماری کووید-۱۹ خدماترسانی میکنند که از این تعداد ۱۷ مرکز در مناطق پنج گانه مشهد فعال و سایر مراکز در دیگر شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه دایر هستند.
وی گفت: از شهروندان تقاضا میشود در صورت بروز علائم بیش از هر اقدامی با سامانه ۱۹۱ تماس بگیرند و در این مرکز شهروندان علاوه بر راهنمایی در زمینه علائم بیماری کرونا، در خصوص نشانی مراکز خدمات جامع سلامت ۱۶ ساعته با توجه به محل سکونت و سطحبندی بیماران نیز آگاهی مییابند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاوه بر کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد ۱۳ شهرستان دیگر استان خراسان را زیر پوشش دارد. پنج میلیون نفر از جمعیت استان ۶.۵ میلیون نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند.
بقیه جمعیت این استان توسط دانشگاههای علوم پزشکی گناباد، سبزوار، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام خدمات بهداشتی و درمانی را دریافت میکنند.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ٣٠٩ هزار و ۴٣٧ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان ١٧ هزار و ١٩٠ نفر را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون ٢۶٨ هزار و ١٠٢ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران بهبود یافتهاند.
"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۱۸ میلیون و ۸۴ هزار و ۴۵۲ نفر را بیمار کرده و جان ۶۸۹ هزار و ۹۱۰ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. ۱۱ میلیون و ۳۷۴ هزار و ۵۶۳ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان، تاکنون درمان شدهاند.
در این میان آمریکا با چهار میلیون و ۷۶۷ هزار و ۴۴۱ بیمار کووید ۱۹ و ۱۵۷ هزار و ۹۳۵ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای برزیل، هند و روسیه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.
بر اساس آخرین آمارهای رسمی ، ایران در جدول مبتلایان و جانباختگان پاندمی کرونا، جایگاه دهم را در میان کشورهای جهان دارد.