سمنان- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان گفت: حدود ۱۵ هکتار عملیات رفع تصرف و آزادسازی از بستر رودخانه‌های استان انجام شد.

 ایرج حیدریان روز دوشنبه در نشست با رییس کل دادگستری استان سمنان با موضوع طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در استان، افزود: ۲۸۷ مورد حکم قضایی اخذ و بیش از ۱۷۰ مورد عملیات آزادسازی و رفع تصرف از حریم و بستر رودخانه ها در استان انجام شد.

وی با اشاره به لایروبی ، بازگشایی و ساماندهی ۲۴ رودخانه استان به طول حدود ۳۹ کیلومتر با هفت میلیارد ریال اعتبار افزود : تا کنون عملیات لایروبی رودخانه به طول ۲۸ کیلومتر در سطح رودخانه های استان انجام شده است .

حیدریان به وضعیت منابع آبی استان سمنان اشاره کرد و گفت : با اجرای کامل طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در استان سمنان بالغ بر ۲۷ میلیون متر مکعب در مصرف آب در سال ۹۸ صرفه جویی شد.

وی، سمنان را از استان‌های برتر کشور در اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی معرفی کرد و ادامه داد: تمام چاه های غیرمجاز مشمول قانون تعیین تکلیف در استان سمنان، تعیین تکلیف شد و در بخش نصب کنتور هوشمند نیز بیش از ۸۰ درصد چاه های استان به کنتور هوشمند آب و برق مجهز شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان ابراز داشت : سمنان در زمینه نصب کنتور هوشمند بین سایر استان های کشور حائز رتبه برتر است ودر این زمینه عملکرد موثری داشته است.

دادگستری سمنان حامی طرح صیانت از منابع آبی است

رییس کل دادگستری استان سمنان نیز ضمن ضروری دانستن حفاظت و صیانت از منابع آب های زیرزمینی در استان و همچنین ساماندهی رودخانه های استان ، بر ادامه این روند تاکید کرد .

محمد جعفر عبدالهی با اشاره به روند رو به رشد جمیعت و توسعه استان سمنان، تاکید کرد: تعیین حد حریم و بستر رودخانه ها و تاجای ممکن صدور سند مالکیت برای اراضی بستر رودخانه ها ، امکان حفاظت در برابر هر گونه ساخت و ساز غیرمجاز را فراهم می کند .

وی به اهمیت عملیات لایروبی ، ساماندهی ، رفع معارض و بازگشایی رودخانه های استان باهدف افزایش آبگذری رودخانه ها و مسیل ها به منظور کاهش خسارات سیلاب اشاره کرد و افزود : شرکت آب منطقه ای سمنان به طور ویژه این مساله را در راس برنامه ها و سیاست های کاری خود قرار دهد و دادگستری کل استان هم پشتیبانی های لازم را از این موضوع خواهد داشت.

حدود یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود که ۸۷ درصد در بخش کشاورزی، حدود هشت درصد در بخش صنعت و خدمات و حدود پنج درصد در بخش آب آشامیدنی مصرف می شود