مشهد- ایرنا- ۲ هزار و ۶۰۰ دستگاه کامیون ترانزیت حامل کالاهای صادراتی و ترانزیتی در گذرگاه رسمی مرزی دوغارون توقف کرده‌اند تا در صورت مساعدت طرف افغانستانی از مرز ایران وارد کشور همسایه شوند.

مدیر پایانه مرزی دوغارون روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: معطلی این کامیون‌های ترانزیتی در مرز دوغارون ناشی از نبود زیرساخت لازم برای پذیرش خودروهای سنگین حامل انواع کالا در گمرک کشور افغانستان است.

کریم نوایی نظامی همچنین تعطیلات چهار روزه عید قربان در افغانستان، افزایش تقاضای خرید انواع کالاهای ایرانی از سوی تجار این کشور و بسته بودن مرز پاکستان را از دیگر علت‌های افزایش کامیون‌های متوقف شده در پایانه مرزی دوغارون تایباد برشمرد.

وی افزود: امسال تعداد خروجی ناوگان حمل و نقل از معبر رسمی دوغارون ۱۰ درصد افزایش داشته است.

مدیر پایانه مرزی دوغارون به فعالیت ۱۰ واحد باسکول در گمرک منطقه ویژه اقتصادی و نیز بازارچه مرزی دوغارون در خاک ایران برای تسهیل و شتاب در اعزام تانکرها و کامیونهای حامل سوخت و کالا اشاره کرد و ادامه داد: این در حالی است که گمرک افغانستان در آن سوی مرز تنها یک دستگاه باسکول در اختیار دارد.

وی گفت: به منظور تسهیل در روند ورود و خروج خودروهای سنگین در گمرک دوغارون پیشنهاد افزایش ساعت کاری در ۲ مرز دوغارون و اسلام قلعه به دستگاه‌های متولی داده شده است.

نوایی نظامی افزود: پیرو رایزنی صورت گرفته با مسوولان گمرک اسلام‌قلعه افغانستان، طی هفته جاری وضعیت رفت و آمد کامیون های حامل بار به حالت عادی بازگشته و به معطلی آنها پشت مرز کشور همسایه خاتمه داده می‌شود.

وی ادامه داد: بطور میانگین روزانه ۱۲۰ دستگاه کامیون حامل بار ترانزیت از پایانه مرزی دوغارون تایباد به مقصد هرات افغانستان و از مرز اسلام‌قلعه آن کشور وارد خاک ایران می‌شوند.
گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری تایباد قرار دارد.

پایانه مرزی دوغارون رتبه پنجم کشور در حوزه صادرات از معبرهای زمینی، رتبه سوم ترانزیت خروجی و رتبه اول تردد مسافری با ناوگان حمل و نقل عمومی را در بین معبرهای زمینی کشور از آن خود کرده است.

سالانه افزون بر ۶۵۰ هزار تن انواع کالای صادراتی و ۴۰۰ هزار تن کالای ترانزیتی از این پایانه به کشور افغانستان صادر می‌شود.

تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد و  گذرگاه مرزی دوغارون در ۱۸ کیلومتری شرق تایباد واقع است.

دوغارون پر رونق‌ترین گمرک خراسان رضوی و پس از گمرک مشهد تنها گمرک مستقل در این استان محسوب می‌شود که تقریبا تمام ترانزیت کالا به افغانستان از طریق آن صورت می‌گیرد.