کریم نوایی نظامی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیرو جلسه و دیدار مرزی امروز سه شنبه بین مسوولان مرزی دو کشور ایران و افغانستان، ساعات کاری مرز از ۷:۱۵ تا ۱۷ به ۷ تا ۱۹ افزایش یافت تا میزان خروج کامیونهای معطل در مرز افزایش یابد.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۸۰۰ دستگاه کامیون در پارکینگ شهرداری و پایانه مرزی در انتظار خروج از ایران هستند و در برخی مواقع رانندگان برای خروج از مرز باید تا پنج شب در مرز دوغارون اقامت داشته باشند.
مدیر پایانه مرزی دوغارون از تعداد دقیق کامیونهای معطل در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: بسته شدن مرزهای جادهای ترکمنستان و سرازیر شدن ناوگان باری به مقصد این کشور به سمت دوغارون و افغانستان و کم شدن فعالیت مرزهای میلک و ماهی رود همجوار با افغانستان، موجب افزایش تمایل خروج کامیونهای حامل بار صادراتی و ترانزیتی از مرز دوغارون و شلوغی این مرز شده است.
بر اساس اعلام برخی منابع در شهرستان تایباد هم اکنون در مجموع بیش از هزار و ۳۰۰ دستگاه کامیون برای خروج از مرز دوغارون از پایانه مرزی، منطقه ویژه اقتصادی دوغارون و بازارچه مرزی برای خروج از کشور در صف انتظار قرار دارند.
پایانه مرزی دوغارون رتبه پنجم کشور در حوزه صادرات از معبرهای زمینی، رتبه سوم ترانزیت خروجی و رتبه نخست تردد مسافری با ناوگان حمل و نقل عمومی را در بین معبرهای زمینی کشور را از آن خود کرده است.
سالانه افزون بر ۶۵۰ هزار تن انواع کالای صادراتی و ۴۰۰ هزار تن کالای ترانزیتی از این پایانه به کشور افغانستان صادر میشود.
گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری تایباد قرار دارد و تایباد نیز در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.
گمرک ۱۰۰ ساله دوغارون پررونقترین گمرک خراسان رضوی و پس از گمرک مشهد تنها گمرک مستقل در این استان محسوب میشود که تقریبا تمام ترانزیت کالا به افغانستان از طریق آن صورت میگیرد.
بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است و کالاهای تجار افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرکهای بندرعباس، بندر لنگه و دیگر گمرکات مرزی آن کشورها منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشوند.
نظر شما