مهاباد- ایرنا- رییس هلال احمر بوکان گفت: برای نخستین بار خانه‌های هلال در روستاهای "یکشوه"،"برده‌زرد"،"ناچیت" و "اوچ‌تپه" از توابع بخش مرکزی و سیمینه این شهرستان راه‌اندازی شد.

انور بیادار روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خانه‌های هلال در روستاهای "یکشوه" و "برده‌زرد" از توابع بخش مرکزی این شهرستان با جمعیت زیاد و روستاهای "ناچیت" و "اوچ‌تپه" از توابع بخش سیمینه نیز با دارا بودن جمعیت زیاد و مهاجرپذیر بودن دارای خانه هلال شده است.

وی، با بیان ینکه علاوه بر روستاها در حاشیه شهر نیز خانه‌های هلال راه اندازی خواهد شد، افزود: طبق برنامه پنج ساله ششم کشور با موضوع افزایش تاب‌آوری جوامع محلی، جمعیت هلال احمر نسبت به پیگیری قانونی راه‌اندازی خانه‌های هلال در سطح شهرستان به منظور تقویت و ایجاد زمینه حضور و مشارکت واقعی آحاد مختلف جامعه در فعالیت‌های امدادی، بشردوستانه، ارائه خدمات اجتماعی و عام‌المنفعه با رویکرد تقویت ساختارهای داوطلب محور، ترویج فرهنگ وقف، صلح و نوع دوستی در جوامع محلی را در دست اجرا قرار داده است.

رییس هلال احمر بوکان مهمترین هدف خانه های هلال روستایی را توانمندسازی اهالی برای مواقع حوادث و بحران است که دسترسی به روستاها دشوار می‌شود عنوان کرد و اظهار داشت: هنگام حوادث طبیعی، مناطق روستایی بیشتر از شهرها در معرض آسیب قرار می گیرند و خانه‌های هلال می‌تواند نقش ویژه‌ای در پیشگیری از آسیب‌ها دارند.

بیادار اضافه کرد: دهیاران اجرا کننده خانه هلال بوده و ارائه تجهیزات و آموزش بر عهده جمعیت هلال احمر است.

هلال احمر بوکان دارای بیش از ۱۰۰ امدادگر آموزش دیده تخصصی در حوزه امداد و نجات، جاده‌ای، کوهستان، سیلاب و اسکان اضطراری است؛ علاوه بر این ۵۰۰ نفر امدادگر، ۵۰۰ داوطلب و ۵۰۰ نفر عضو سازمان جوانان در هلال احمر فعالیت دارند. 

بوکان با ۲۶۱ هزار نفر در جنوب آذربایجان‌غربی قرار دارد.