تهران- ایرنا- نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد برخلاف موضع مخالف مقامات آلمانی با خروج شماری از نظامیان آمریکایی، نیمی از شهروندان این کشور از آن استقبال می‌کنند.

به گزارش ایرنا، در حالی که اکثر سیاستمداران آلمانی از عقب نشینی برنامه ریزی شده نیروهای آمریکایی از این کشور ناراضی هستند، حدود نیمی از مردم این کشور به چنین اقدامی نظر مثبت دارند.

طبق نظرسنجی موسسه نظرسنجی YouGov با همکاری خبرگزاری د. پ. آ. آلمان، ۴۷ درصد از شهروندان آلمانی موافق کاهش شمار نظامیان آمریکایی در این کشور هستند. حتی یک چهارم فکر می کنند که نیروهای مسلح ایالات متحده باید کاملا آلمان را کاملا ترک کنند.

«مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که تقریبا ۱۲۰۰۰ نظامی این کشور را از آلمان خارج می شوند. قرار است از این گروه ۶۴۰۰ نفر به ایالات متحده و حدود ۵۶۰۰ نفر به سایر کشورهای ناتو در اروپا منتقل شوند. در صورت اجرای این طرح شمار نظامیان آمریکایی در پایگاه های نظامی این کشور در بایرن ، بادن-وورتمبرگ و راینلاند-پلاتینات آلمان کاهش می یابد.

این در حالی است که در بین شش گروه پارلمانی در بوندستاگ (پارلمان آلمان) ۵ گروه از عقب نشینی نظامیان ابراز ناخرسندی کرده اند و تنها فراکسیون چپ ها فکر این اقدام مثبت ارزیابی کرده و می خواهد همه نظامیان آمریکایی کشور را ترک کنند.

این موضوع در بین رای دهندگان آلمانی متفاوت است؛ در میان هواداران ائتلاف حاکم متشکل از احزاب دموکرات-و سوسیال مسیحی (CDU/CSU)  کسانی که مخالف کاهش سربازان آمریکایی هستند با ۴۵ درصد برتری دارند. در بین رأی دهندگان سایر احزاب نیز شمار مخالفان در حزب سوسیال دموکرات (SPD) ۴۲ درصد ، سبزها ۳۵ درصد، حزب دموکرات آزاد (FDP) ۳۶ درصد و چپ ها ۱۸ درصد است.

رئیس جمهوری آمریکا ماه گذشته خروج این نظامیان را اعلام و آن را با آنچه که وی کاهش هزینه های دفاعی در آلمان عنوان می کند، توجیه کرد. در چنین شرایطی رهبران دموکرات در کنگره می خواهند جلوی خروج نیروها را با قانون بگیرند. اما در حزب جمهوری خواه نیز مخالفت هایی دیده می شود.
 

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) چهارشنبه گذشه برنامه خروج ۱۱ هزار و ۹۰۰ نفر از نظامیان آمریکایی از آلمان را اعلام کرد. با اجرای این برنامه شمار نظامیان آمریکایی در آلمان از ۳۶ هزار نفر به ۲۴ هزار نفر کاهش خواهد یافت.
 

«مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا در کنفرانسی خبری در پنتاگون گفت که این اقدام «به تقویت ناتو» و ایجاد بازدارندگی در مقابل روسیه منجر خواهد شد و ارتش آمریکا را برای «یک دوره جدید از رقابت قدرت‌های بزرگ» آماده می‌کند.