به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از رسانههای دولتی پاکستان، مراسم رونمایی از نقشه سیاسی جدید این کشور با حضور نخست وزیر، وزیر امور خارجه و مقامات ارشد دولت پاکستان روز سه شنبه در اسلام آباد برگزار شد.
عمران خان در این مراسم ضمن ابراز همبستگی با مردم کشمیر، بر حل این مناقشه به صورت مسالمت آمیز و مطابق قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد.
وی افزود که پاکستان هرگز معتقد به رویکرد نظامی درخصوص مناقشه کشمیر نیست بلکه حامی ارائه حقوق به مردم کشمیر است تا آنان بتوانند سرنوشت شان را خود تعیین کنند.
گفتنی است که نقشه سیاسی جدید پاکستان براساس مرزبندیهای بین المللی ترسیم شده درحالی که منطقه مورد مناقشه جامو و کشمیر، خط کنترل مرزی با هند، مرز کوهستانی «سیاچن» و الحاق مناطق قبایلی پاکستان به ایالت خیبر پختونخوا در شمال غرب این کشور نیز در این نقشه جدید قرار گرفته است.
براساس این نقشه، بلندیهای سیاچین در شمال پاکستان هم مرز با هند نیز در قلمروی پاکستان قرار گرفته است.
به نظر میرسد دولت پاکستان در پاسخ به تصمیم سال گذشته هند مبنی بر الحاق منطقه جامو و کشمیر، نقشه سیاسی جدید خود را ترسیم کرده است.
تصمیم دولت پاکستان درحالی اعلام میشود که امروز چهارشنبه اولین سالگرد تصمیم هند در لغو امتیازات ویژه جامو و کشمیر است.
بند ۳۷۰ که در اکتبر ۱۹۴۹ ضمیمه قانون اساسی هند شد، ایالت جامو و کشمیر را از شمول قانون اساسی این کشور مستثنی میکند و به این ایالت اجازه میدهد قانون اساسی خودش را تدوین کند.
این بند همچنین به مجلس جامو و کشمیر این اختیار را میدهد تا ساکنان این ایالت و امتیازات آنها را تعیین کند.
پاکستان و هند پس از استقلال در سال ۱۹۴۷ درگیر مناقشهای به نام کشمیر هستند. این مناقشه تاکنون موجب سه جنگ میان دو کشور شامل جنگ ۱۹۴۷، نبرد کارگیل و نبرد سیاچن شده است.
هند مدعی مالکیت کل ایالت جامو و کشمیر است و تا سال ۲۰۱۰، ۴۳ درصد این منطقه را اداره می کرد. هند مناطق جامو، لاداخ، دره کشمیر و یخچال سیاچن را تحت کنترل دارد.
پاکستان ضمن مخالفت با ادعای هند، مخالف کنترل ۳۷ درصد کشمیر شامل ایالت گلگیت بلتستان است و جامو کشمیر آزاد را در اختیار دارد.