سناتور «فخر امام»، روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا افزود: ما از دولت و مجلس ایران در کنار دولتهای ترکیه، چین و مالزی به خاطر حمایتشان از حقوق مردم ستمدیده جامو و کشمیر تشکر میکنیم. من به همراه هیات پارلمانی پاکستان به ایران آمده ام تا تشکر صمیمانه خود را از رهبر، دولت، پارلمان و مردم ایران به خاطر حمایت منصفانه شان از مردم کشمیر اعلام کنم.
این سناتور پاکستانی با یادآوری اینکه ایران، نخستین کشوری بود که پاکستان را به عنوان یک کشور مستقل عضو سازمان ملل به رسمیت شناخت، روابط دو کشور را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: ایران و پاکستان مرزهای مشترک طولانی باهم دارند و باوجود برخی مشکلات مرزی، تلاش کرده اند تا این مشکلات را از طریق همکاری دوجانبه حل کنند.
فخر امام با انتقاد از سیاستهای حزب حاکم هند و نخست وزیر این کشور برای سلب امتیازات ویژه منطقه جامو و کشمیر افزود: قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل در مورد کشمیر، نتیجه شکایات دهلینو به این نهاد بین المللی است اما اکنون همین قطعنامهها را نیز مثل آنچه آمریکا در مورد برجام انجام داد، نقض میکند.
آینده منطقه جامو و کشمیر باید توسط مردم آن تعیین شود
فخر امام با ابراز نگرانی نسبت به تلاش هند برای تغییر بافت جمعیتی جامو و کشمیر بعد از سلب امتیازات ویژه در این منطقه ادامه داد: بر اساس قطعنامههای سازمان ملل، منطقه جامو و کشمیر، یک منطقه مورد مناقشه است و آینده آن باید توسط مردم این منطقه در یک انتخابات آزاد تعیین شود.
وی، تلاشهای هند در منطقه را در راستای ایجاد هژمونی در جنوب شرق آسیا عنوان کرد و گفت: ما بیش از صد سال زیر استعمار انگلیس بودیم و اکنون یک کشور مستقل و ملتی عزتمند هستیم که نمیخواهیم زیر سلطه قدرتها باشیم.
این سناتور پاکستانی با اشاره به منابع گسترده آب در کشمیر و همسایگی این منطقه با چین، گفت: ما خواهان صلح و دوستی هستیم اما در عین حال نمی توانیم از تلاش برای دستیابی به اهداف راهبردی خود در این منطقه عقبنشینی کنیم.
سناتور فخر امام، منطقه جامو و کشمیر هند را یکی از نظامیترین مناطق دنیا عنوان کرد و مدعی شد که آنچه در این منطقه مسلمان نشین اتفاق میافتد نوعی پاکسازی قومی است.
۱۴ مرداد ماه امسال نارندرا مودی نخست وزیر هند، از لغو اصل امتیازات ویژه دولت کشمیر تحت کنترل هند که در قانون اساسی این کشور برای این منطقه در نظر گرفته شده بود، خبر داد. این اتفاق در حالی رخ داد که طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، منطقه جامو و کشمیر به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، در مسایل داخلی از خودمختاری برخوردار بودند.
پاکستان و هند، کشمیر دارای اکثریت مسلمان نشین را بخشی از قلمرو خودشان میدانند. این دو کشور در گذشته دو بار بر سر کشمیر با یکدیگر جنگ کردند.
پس از لغو اختیارات ویژه منطقه کشمیر از سوی هند، پاکستان مبادلات تجاری و فرهنگی با هند را قطع، سفیر هند را اخراج کرد، سطح تعاملات دیپلماتیک میان دو کشور را کاهش داد و بخشی از آسمان خود را به روی هند بست.
نظر شما