باقر خدادادی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وجود ۱۰۷ مرغداری در این شهرستان افزود: از این تعداد در حال حاضر ۱۰۵ واحد فعال است که ظرفیت هر دوره جوجه ریزی در آنها یک میلیون و ۸۹۴ هزار قطعه است.
وی ادامه داد: سالانه به طور متوسط چهار دوره جوجهریزی در مرغداریهای تربت جام انجام میشود و به طور میانگین در هر سال افزون بر ۱۷ تن و ۵۰۰ کیلوگرم گوشت مرغ در این منطقه تولید میشود.
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی تربت جام گفت: طی چند سال گذشته این شهرستان یکی از قطبهای تولید گوشت مرغ در استان خراسان رضوی بوده است.
خدادادی افزود: هر دوره جوجه ریزی ۴۵ تا ۵۰ روز طول میکشد که در صورت رعایت ضوابط بهداشتی و فاصله زمانی بین دو دوره، مجوز جوجهریزی واحدهای مرغداری برای دوره بعد صادر میشود و با فعال شدن سامانه پایش و مراقبت از بیماریهای طیور، تمام فرایند مراحل پرورش شامل جوجه ریزی، واکسیناسیون، بروز بیماری و درمان در این سامانه ثبت میشود.
وی ادامه داد: با توجه به نبود کشتارگاه طیور در این شهرستان مرغ های پرورش یافته برای کشتار به سایر کشتارگاههای استان ارسال و بخشی از آنها وارد چرخه مصرف در شهرستان تربت جام میشود.
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی تربت جام گفت: این تعداد مرغداری زمینه اشتغال افزون بر ۳۰۰ نفر را به صورت مستقیم در این شهرستان فراهم کرده است.
خدادادی افزود: نبود بیماریهای حاد و واگیردار طیور و بهبود مدیریت بهداشتی از مهمترین دلایل افزایش جوجه ریزی در شهرستان تربت جام است.
وی ادامه داد: اجرای سیستم مراقبت فعال و غیر فعال از واحدهای مرغداری شهرستان، صدور مجوز بهداشتی جوجه ریزی، نظارت بر فاصله زمان جوجه ریزی، نظارت بر واکسن و واکسیناسیون در واحدهای مرغداری از جمله اقدامات دامپزشکی برای پیشگیری از بیماریهای طیور در تربت جام است.
شهرستان تربت جام در ۱۶۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.