تهران – ایرنا – ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری راستگرای برزیل در سخنانی برای سران کشورهای آمریکای جنوبی، با خشم وجود آتش سوزی در جنگل‌های بارانی آمازون را تکذیب کرد و نادرست دانست.

به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری رویترز از برازیلیا؛ این درحالیست که داده های اخیر یک نهاد وابسته به دولت بولسونارو نشان می دهد که هزاران مورد آتش سوزی در سراسر منطقه جنگل های آمازون در حال اوجگیری است.

بولسوناروی راستگرا  سال گذشته (۲۰۱۹) نیز همانند این بار با تکذیب اوجگیری آتش سوزی ها در جنگل های آمازون که موجب واکنش های گسترده جهانی شد، پس از برکنار کردن رئیس سازمان ملی تحقیقاتی محیطی به علت انتشار داده های نادرست در باره نابودی جنگل ها و افزایش روند جنگل زدایی در منطقه آمازون، به مبادله اتهامات و سخنان درشت با امانوئل مکرون همتای فرانسوی و دیگر سران جهان پرداخت.  

سخنان روز سه شنبه بولسونارو در حالیست که شاهدان در شهرک آپل در منطقه آمازون به رویترز گفته اند که پرده های ضخیم دود در طول روز افق را در همه سو پوشانده است و آتش سوزی های گسترده را که در طول شب آسمان تیره را روشن کرده بودند، دیده اند.

گستردگی و شدت آتش سوزی های ماه جاری (اوت) حتی از اوت گذشته که در طول ۹ سال پیش از آن بی سابقه بوده، شدیدتر به نظر می رسد.

بولسونارو در سخنانش ضمن مخالفت با دیدار هوایی نمایندگان کشورهای خارجی از این منطقه، ادعا کرد که حتی یک شعله کوچک نیز در آن دیده نمی شود.

وی که قبلا افسر نیروی زمینی ارتش بوده، در نشست اعضای پیمان لتیسیا که قراردادی میان کشورهای حوزه آمازون برای حفاظت از جنگل های بارانی است، داستان آتش سوزی و غرق شدن آمازون در شعله های آتش را نادرست دانست و خواستار مبارزه با شد.  

به گزارش ایرنا؛ این در حالیست که برزیل با ثبت حدود سه میلیون مورد ابتلا به کرونا بعد از آمریکا، در جایگاه دومین کشور درگیر به ویروس کرونا در جهان قرار دارد؛ همچنین تاکنون حدود ۱۰۰ هزار نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.

ویروس کرونا در حالی گریبانگیر برزیل شده است که توجه نکردن بالاترین مقام دولتی به دستورالعمل‌های بهداشتی، چالشی دوچندان برای این کشور ایجاد کرده است؛ پافشاری‌های بولسونارو بر تصمیم‌های نادرست خود در مدیریت فاجعه بار همه گیری و اختلاف نظرهایی که موجب استعفای ۲ وزیر بهداشت در کمتر از یک ماه شد، تا جایی پیش رفته است که نه تنها در چالشی‌ترین بحران بهداشتی حاضر در کشور، صندلی ریاست وزارت بهداشت خالی مانده است، بلکه ادعای تاثیر مثبت مصرف خودسرانه داروی هیدروکسی کلروکین در درمان بیماری کووید-۱۹ بولسونارو، خبرساز شد. بر اساس مطالعات انجام شده تاثیر این دارو به عنوان درمان قطعی بیماری کووید-۱۹ در هاله ای از ابهام است و نتایج مثبت آن تاکنون اثبات نشده است.