به گزارش ایرنا،«لوئیس هنریکه ماندتا» وزیر بهداشت سابق برزیل در مصاحبه با نشریه گاردین، با اشاره به شیوه عملکرد ضعیف دولت «ژائیر بولسونارو» رییس جمهوری برزیل در راه مقابله با بحران کرونا، وی را عامل سقوط ملت برزیل به یک دره مرگبار دانست.
این مقام سابق برزیل گفت: رییس جمهوری به دلیل عملکرد «متزلزل، متکبرانه و غیرعلمی» در آینده مورد انتقاد شدید تاریخ نگاران قرار خواهد گرفت.
این شخصیت پزشکی برزیلی اضافه کرد: بولسونارو که مثل دونالد ترامپ علم را به طور کامل رد میکند و تمام کسانی که درباره دانش صحبت میکنند به سخره می گیرد، زمانی که امکان استفاده از واکسن وجود داشته باشد، وی اولین کسی است که درب علم را میکوبد. گویا فقط یک واکسن می تواند او را از عملکرد ضعیفش در مواجهه با همه گیری نجات دهد. دولت این کشور آمریکای لاتین در ماه جاری ۳۵۶ میلیون دلار برای خرید واکسن تولیدی دانشگاه آکسفورد درکنار واکسن انگلیسی آسترازنکا اختصاص برای درمان کووید ۱۹ اختصاص خواهد داد.
این وزیر سابق همچنین با انتقاد شدید از سوء مدیریت وی درخصوص انتصابات وزارت بهداشت که آن را خرابکاری مطلق از سوی رییس جمهوری خواند، گفت: وضعیت فعلی وزارت بهداشت بززیل بسیار ضعیف و مضطرب است.
ماندتا افزود: بولسونارو با اخراج متخصصان، ارتباط با واقعیت را از دست داده است.
به گمان ماندتا امتناع رییس جمهور برزیل از مواجهه با خانوادههای عزادار بخاطر این بیماری، نشانگر احساس تقصیری است که بولسونارو از عملکرد خود دارد. سوءمدیریت وی که به قیمت جان مردم برزیل تمام شده است، برزیل را در سرازیری سقوط به سوی درهای هولناک قرار داده است. پس از پایان دوره همه گیری، رییس دولت قطعا از عملکرد خود ابراز پشیمانی خواهد کرد.
وزیر پیشین در پایان هشدار داد که در صورت عدم تغییر فوری در شیوه مدیریت، میانگین روزانه جانباختگان ناشی از کووید ۱۹ که طی سه ماه اخیر، بالغ بر ۱۰۰۰ نفر بوده، تنها در اواخر سپتامبر امکان دارد کاهش یابد.
ویروس کرونا در حالی گریبانگیر برزیل شده است که توجه نکردن بالاترین مقام دولتی به دستورالعملهای بهداشتی، چالشی دوچندان برای این کشور ایجاد کرده است؛ پافشاریهای بولسونارو برتصمیمهای نادرست خود در مدیریت فاجعه بار همه گیری و اختلاف نظرهایی که موجب استعفای دو وزیر بهداشت در کمتر از یک ماه شد، تا جایی پیش رفته است که نه تنها در چالشیترین بحران بهداشتی حاضر در کشور، صندلی ریاست وزارت بهداشت خالی مانده است، بلکه ادعای تاثیر مثبت مصرف خودسرانه داروی هیدروکسی کلروکین در درمان بیماری کووید-۱۹ بولسونارو، خبرساز شد. در حالی که براساس مطالعات انجام شده تاثیر این دارو به عنوان درمان قطعی بیماری کووید-۱۹ در هاله ای از ابهام است و نتایج مثبت آن تاکنون اثبات نشده است.
از آغاز شیوع همه گیری، مقامات بهداشت برزیل در مجموع سه میلیون و ۳۱۷ هزار و ۸۳۲ مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۱۰۷ هزار و ۲۹۷ نفر شمار مرگ و میر ناشی از آن را ثبت کردهاند.
نظر شما