به گزارش ایرنا ، دکتر محمدباقر نوبخت به منظور بازدید ، افتتاح و کلنگ زنی تعدادی طرح و حل مشکلات اعتباراتی برخی پروژه های مازندران از دیروز سفر دو روزه اش به این استان را شروع کرد.
حسینقلی قوانلو روز پنجشنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه مازندران که با حضور معاون رئیس جمهوری در ساری برگزار شد ، افزود : اگرچه این مقدار اعتبار بخش از مشکلات استان را حل و فصل می کند ، اما بررسی ها نشان می دهد که فقط طرح های بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی بخش صنعت استان به ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش نیاز دارند.
وی با بیان این که سال گذشته فقط نیمی از ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش از تعهد دولت محقق شده بود ، بیان داشت : البته همه مسئولان بویژه صاحبان واحدهای صنعتی و معدنی استان از وضعیت منابع مالی دولت مطلع هستند و خوشبختانه همراهی خوبی نیز دارند.
قوانلو با بیان این که سال قبل یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان طرح های تولیدی - صنعتی در مازندران راه اندازی شد ، افزود : امسال هم تاکنون یکهزار و ۵۲۴ میلیارد تومان پروژه صنعتی در استان به بهره برداری رسیده است و طبق برنامه تا پایان سال هم سه طرح ملی با یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به بهره برداری خواهد رسید.
وی یکی از برنامه های مهم دولت را راه اندازی واحدهای تعطیل شده و راکد معرفی کرد و توضیح داد : سال قبل ۱۲۰ واحد تولیدی راکد و تعطیل شده با کمک ستاد تسهیل استان به مدار تولید برگشت و امسال نیز طبق برنامه وزارت صنعت ۸۶ واحد تولیدی تعطیل شده در مازندران راه اندازی می شود که البته بر اساس دستور شخص استاندار برنامه داریم تا تعداد را به ۱۲۵ واحد افزایش دهیم.
قوانلو از بازگشت به تولید ۴۰ واحد صنعتی تعطیل شده داخل شهرک های صنعتی و بیرون از آن در استان از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و گفت : با توجه به این که سرمایه ثابت واحدهای صنعتی و معدنی در استان بسیار بالا است ، به همین دلیل نیاز به سرمایه در گردش قابل توجه داریم.
وی توضیح داد : برای نمونه اگر سازمان برنامه و بودجه ۱۰۰ میلیارد تومان برای یک واحد تولیدی بزرگ در شهرک صنعتی بشل سوادکوه امسال اختصاص بدهد ، برای ۲۰۰ نفر اشتغال ایجاد می شود.
رییس سازمان صنعت مازندران از حل مشکل کمبود زمین به عنوان یکی از مشکلات اساسی گسترش صنعت در مازندران خبر داد و گفت : اختصاص یک هزار هکتار زمین در شرق استان در قالب یک شهروند صنعتی بزرگ برای واگذاری به سرمایه گذاران که برابر با نیمی از زمین های موجود در ۳۹ شهرک صنعتی استان است ، انقلابی در صنعت استان محسوب می شود.
عملیات اجرایی بزرگترین شهرک صنعتی مازندران اوایل مرداد ماه امسال با حضور معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت در بهشهر واقع در شرق مازندران آغاز شد. بر اساس مقررات و شرایط ، واگذاری واحدها از اوایل اردیبهشت ماه سال آینده شروع می شود.قرار است در این شهرک به تقاضاهای فروانی که برای توسعه سرمایه گذاری در مازندران وجود دارد ، پاسخ داده شود و به دستگاه های اجرایی مرتبط هم فرصت داده شده است تا واحدهای مختلف صنعت تبدیلی، سلولزی، غذایی، کشاورزی، نساجی و دیگر صنایع را در این شهرک راه اندازی کنند.
این شهرک صنعتی جدید که به نام " سردار شهید حاج قاسم سلیمانی " مزین شده ، ۷۰۰ هکتار وسعت دارد و بزرگترین شهرک صنعتی استان مازندران محسوب می شود و مقرر شد که صنایع سازگار با محیط زیست در این شهرک راه اندازی شود.
قوانلو گفت : به طور یقین مشکلات زمین برای توسعه صنعت در شرق مازندران با ساخت ای شهرک صنعتی رفع شده است و امیدواریم بخش صنعت در آینده با تحرک جهشی مواجه شود.
وی افزود : طبق برسی های آماری از مرکز آمار ایران نقش بخش صنعت مازندران در ایجاد ارزش افزوده مازندران در ابتدای دولت تدبیر و امید یعنی در سال ۹۲ حدود ۱.۸ درصد بوده است که این عدد در سال ۹۵ به ۲.۳۳درصد افزایش یافته است و طبق بررسی ها در سال ۹۸ نزدیک به سه درصد رسید.
قوانلو همچنین دراین نشست از رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور خواست تا ضرر ۷۰ میلیارد تومانی باغداران برای تامین پرتقال شب عید را که تا کنون پرداخت نشده ، تامین و پرداخت کند.
رئیس سازمان صنعت مازندران پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران و کلزاکاران در دولت تدبیر و امید را کم نظیر توصیف کرد و گفت : دلگرمی کشاورزان به کشاورزی و صد البته حفظ زمین در فروش بموقع محصول و گرفتن مطالباتشان است که در سه سال اخیر شاهد این رویداد شیرین از سوی دولت هستیم.