ارومیه- ایرنا- استاندار آذربایجان‌غربی با تاکید بر لزوم همکاری ادارات با سازمان‌های مردم نهاد گفت: چنانچه هر دستگاهی همکاری لازم را در این زمینه نداشته باشد، تشکل‌ها می‌توانند نام آن اداره را اعلام کنند تا مورد پیگیری قرار گیرد.

محمدمهدی شهریاری روز پنجشنبه در همایش روز ملی تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی اظهار داشت: در راستای گسترش مشارکت‌های اجتماعی حمایت از سازمان‌های مردم نهاد وظیفه ماست و از این امر حمایت‌های لازم انجام می‌گیرد. 

وی ادامه داد: باید جایگاه سمن‌ها در سطح جامعه و توسط دستگاه‌های اداری بخوبی مراعات شود. 

استاندار آذربایجان‌غربی، مشارکت اجتماعی را زمینه‌ساز امنیت ملی و رضایت عمومی برای حفظ منافع و مصالح کشور عنوان کرد و افزود: تقویت مشارکت اجتماعی در جامعه از اهیمت بالایی برخوردار است و موجب ارتقای نشاط اجتماعی می‌شود.

وی با اشاره به همکاری مردم و سازمان‌های مردم نهاد در امر کنترل و مدیریت بیماری کرونا بیان کرد: این همکاری منجر شد تا کنترل در سطح جامعه حاکم شود از اینرو باید از توسعه بی‌توجهی و گسترش آن در جامعه جلوگیری کرد. 

در حال حاضر ۶۰۰ سازمان مردم‌نهاد در آذربایجان‌غربی ثبت شده است که ٨٠ مورد از این تعداد مجوز خود را از اداره‌کل ورزش و جوانان استان دریافت کرده‌اند.

اسلام تشکیل اجتماعاتی در قالب حلقه‌های معرفتی و حضور در مسجد را به عنوان یکی از راهکارها جهت تقویت جامعه اسلامی معرفی کرده است؛ علوم روز نیز بر وجود اجتماعات و همکاری در کارها تاکید دارد زیرا تقویت جامعه در همکاری آحاد جامعه با یکدیگر شکل می‌گیرد. 

جامعه امروزی در حال تجربه سبک جدیدی از زندگی با استفاده از ابزارهای نوین است و این سبک نشات گرفته از حضور مردم در مدیریت فضاهای اجتماعی است؛ فعالیت‌هایی که در قالب مجموعه‌های مردم نهاد با عنوان سمن یا NGO ظهور می‌یابد. 

با این وجود سابقه تصویب قانون برای تشکیل سازمان‌های مردم نهاد به سال ۱۳۸۴ و آخرین روزهای دولت هشتم بر می‌گردد که پس از آن تشکل‌هایی به منوال فعلی ایجاد شده است.

طبق آمار رسمی تعداد سازمان‌های مردم نهاد در دولت یازدهم در کشور با رشد جهشی مواجه بوده و روند استفاده از توان مردمی در راستای توسعه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی کشور با شتاب بسیار زیاد ادامه دارد.

تدبیر دولت یازدهم برای افزایش مشارکتهای اجتماعی در سال‌های اخیر در حالی بر شیوه‌های متداولی چون توسعه سازمان‌های مردم نهاد یا سمن ها متمرکز است که رشد کمی این سازمان‌ها به عنوان دستاورد ناملموس دولت تدبیر و امید، باروری آنها را در مراحل بعدی نوید می‌دهد.