سازمان های مردم نهاد فعال در آذربایجان غربی  2.9 برابر شد

ارومیه - ایرنا - سرپرست اداره كل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی گفت: 579 سازمان مردم نهاد در این استان فعالیت دارد كه این تعداد 2.9 برابر ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید است.

شهلا تاجفر روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعداد سازمان های مردم نهاد آذربایجان غربی از حدود 200 سمن در سال 1392 به 579 سمن در سال جاری رسیده كه این امر در راستای سیاست دولت تدبیر و امید در توسعه كمی و كیفی سازمان های مردم نهاد و توسعه‌‎ مشاركت‌های اجتماعی و فرهنگی است.
وی اعلام كرد: این سازمان ها در بخش های اجتماعی، فرهنگی، بهداشت و درمان، خیریه و سایر حوزه های علمی و پژوهشی فعالیت دارند.
وی بیان كرد: فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، محیط زیست، بهزیستی و نیروی انتظامی سازمان های صادر كننده مجوز تشكیل سازمان مردم نهاد هستند.
وی اضافه كرد: شناسایی و استفاده از ظرفیت جوامع محلی و تشكل های مردمی از دیگر اقدامات مرتبط با توسعه فعالیت سازمان های مردم نهاد و تشكل های مردمی است.
سرپرست اداره كل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی گفت: یكی از اولویت های اساسی ما تشكیل سازمان های مردم نهاد تخصصی است تا مردم با یك ساختار مناسب در قالب سازمان های مردم نهاد به صورت تخصصی ساماندهی شوند.
تاجفر ادامه داد: تشكل های غیردولتی علاوه بر خدمات و فعالیت های فیزیكی می توانند با نقد سازنده خود ایرادها را به صورت مسالمت آمیز حل و فصل كنند.
وی با تاكید بر اهمیت حمایت از ایجاد سازمان های مردم نهاد در استان اظهار داشت: با توجه به اهمیتی كه سازمان های مردم نهاد در جامعه دارد، باید از تشكیل و توسعه این سمن ها حمایت جدی شود.
وی با اشاره به اینكه توسعه هر كشوری در گرو حمایت از ابزارهای اجتماعی است، افزود: توسعه مشاركت های اجتماعی از فاكتورهای مهم در توسعه هر كشوری محسوب می شود و باید حمایت های لازم از این بخش صورت گیرد.
به گزارش ایرنا اسلام تشكیل اجتماعاتی در قالب حلقه های معرفتی و حضور در مسجد را به عنوان یكی از راهكارها جهت تقویت جامعه اسلامی معرفی كرده است؛ علوم روز نیز بر وجود اجتماعات و همكاری در كارها تاكید دارد زیرا تقویت جامعه در همكاری آحاد جامعه با یكدیگر شكل می گیرد.
جامعه امروزی در حال تجربه سبك جدیدی از زندگی با استفاده از ابزارهای نوین است و این سبك نشات گرفته از حضور مردم در مدیریت فضاهای اجتماعی است؛ فعالیت هایی كه در قالب مجموعه های مردم نهاد با عنوان سمن یا NGO ظهور می یابد.
با این وجود سابقه تصویب قانون برای تشكیل سازمان های مردم نهاد به سال 1384 و آخرین روزهای دولت هشتم بر می گردد كه پس از آن تشكل هایی به منوال فعلی ایجاد شده است.
طبق آمار رسمی تعداد سازمان های مردم نهاد در دولت یازدهم در كشور با رشد جهشی مواجه بوده و روند استفاده از توان مردمی در راستای توسعه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی كشور با شتاب بسیار زیاد ادامه دارد.
سمن ها در گستره فعالیت ملی، استانی و شهرستانی برای رسیدن به اهداف مختلفی چون بهبود وضعیت محیط زیست، رسیدگی به سطح رفاه اقشار محروم و آسیب پذیر جامعه، اشتغال، ازدواج و عواملی از این قبیل تشكیل می شود و برای رسیدن به اهداف خود از ارتباطات اداری و بسیج مردمی استفاده می كند.
سازمان های مردم نهاد در اصل مردمی و غیرسیاسی است و نیازهای خود را از طریق كمك‌های مردمی، كمك‌های مالی از سازمان‌های دولتی و غیردولتی و درآمد حاصل از فعالیت‌های سازمان در چارچوب اهداف آنها تامین می كند و كیفی گرایی دغدغه اصلی سردسته های آنان در زمان حاضر به شمار می رود.
تدبیر دولت یازدهم برای افزایش مشاركت های اجتماعی در سال های اخیر در حالی بر شیوه های متداولی چون توسعه سازمان های مردم نهاد یا سمن ها متمركز است كه رشد كمی این سازمان ها به عنوان دستاورد ناملموس دولت تدبیر و امید، باروری آنها را در مراحل بعدی نوید می دهد.
9918/2093